3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Düzgün'den Ünye'de yoğun mesai

VALİ DÜZGÜN'DEN ÜNYE'DE YOĞUN MESAİ

Ordu Valisi Orhan Düzgün, Ünye ilçesinde çeşitli ziyaret, temas ve incelemelerde bulundu, açılış ve törenlere katıldı.

Vali Düzgün'ün beraberinde İl Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Uzun eşlik ederken, Ünye Kaymakamı Dr. Osman Günaydın, Belediye Başkan Vekili İsmail Sarı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Gür, İlçe Emniyet Müdürü Turgay Aytepe, Ünye Devlet Hastanesi Başhekimi Hüseyin Yalçın Büyükkarabacak, AK Parti İl Genel Meclis üyeleri, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Çamyar, partililer ve vatandaşlar Ünye Liman Kavşağı'nda karşıladı. İlk olarak ikinci dönemde yeni binasına taşınan Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu'na gelen Vali Orhan Düzgün ve beraberindekiler okulu gezdiler. Vali Orhan Düzgün, 4-B sınıfında girerek öğrencilerle sohbet etti ve bazı sorular sordu. Daha sonra okulun öğretmenler odasını ve ana sınıfını gezdi ve ana sınıfında bulunan çocuklara çeşitli hediyeler verdi. Okul çıkışında bir basın mensubunun “Okul yeni ama hala kara tahtalar var” sorusuna Vali Orhan Düzgün, “Okulumuz daha yeni, bazı eksiklerimiz olabilir ama bu eksiklikler hızlı bir şekilde giderilecektir. Kara tahtalar ise hala kullanılan bir sistem. bu okulumuz da bunu kullanıyor” dedi. İl Milli Eğitim Müdürü Yılmaz uzun ise, “Yeni yapılan uygulamanın çeşitli sakıncaları olduğundan bu sisteme devam ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Okuldan ayrılan heyet daha sonra Ünye çevre yolu inşaatının şantiyesine geçildi. Burada Vali Orhan Düzgün'ü ve beraberindekileri Karayolları Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu ve şantiye şefi Filiz Dinç ve çalışanlar karşıladı. Çevre yoluyla ilgili Şantiye şefi Filiz Dinç bir slayt sunumu yaptı ve 2011 yılı sonunda bir aksaklık olmaz ise çevre yolunun biteceğini söyledi. Çevre yolunun güzergahında tünellerin de bulunduğunu söyleyen Dinç, bunların ise ayrıca bir ihale sonucunda yapılmaya başlandığını belirtti. AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Çamyar, sunum sonrasında söz alarak, “Buradaki tünellerin adının Yunus Emre olarak değiştirilmesi için yazılı bir talepte bulunduk, çünkü Ünye'de Yunus Emre'ye ait olan ve son nefesini burada verdiğini inandığımız şiirleri de var ve ona ait tam tünellerin üzerinde türbesi bulunuyor. Bu nedenle onun adını tünellere verilmesini istiyoruz” diye konuştu.

Karayolları Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu ise konuyu Karayolları Genel Müdürlüğü'ne konuyu ilettiğini ve gerekli kriterler sonucunda ismin verilebileceğini söyledi. Vali Orhan Düzgün ve beraberinde ki heyet tünellere giderek burada incelemelerde bulundu.

Ünye çevre yolu ve tünel incelemesinin ardından, TOKİ tarafından yapılan Ömer Çam İlköğretim Okulu'na ziyaret gerçekleştirilirken, burada eşyaların tamamlanması yetişmediğinden dolayı eğitim-öğretimin bir hafta sonra başlayacağı belirtildi. Buradaki incelemenin ardından ise Ünye Gazeteciler Cemiyeti'nin yeni binasına taşınması dolayısıyla açılış töreni yapıldı. Ünye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hakan Korkmaz, “Ünye'de 6 adet günlük, 2 adet haftalık gazete, bir yerel TV, 3 yerel aylık dergi, 9 sarı basın kartı sahibi ve 85 üyesi bulunan faal bir cemiyetiz. Burada bundan böyle çeşitli aktiviteler yaparak doğru bilgileri vatandaşa aktaracağız” açıklamasında bulundu.

Vali Orhan Düzgün ise burada yaptığı konuşmada, “Bizim her gezimizde ve ziyaretlerimizde basınla beraberiz, yani sizlerleyiz. Tabi Ordu'nun en büyük ilçesi olan Ünye'de de basının güçlü olduğunu görüyoruz. Bu da buranın farkını bir kez daha göstermiş oluyor” dedi.

Daha sonra açılış kurdelesini Vali Orhan Düzgün, Kaymakam Dr. Osman Günaydın, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Çamyar kesti. Ünye Gazeteciler Cemiyeti'nin hatıra defterini de imzalayan Vali Orhan Düzgün'e Cemiyet Başkanı Hakan Korkmaz bir plaket takdim etti.

Burada yapılan konuşmaların ardından Saca Mahallesi'nde bulunan Fatih İlköğretim Okulu'na geçildi ve bu okulun bir an önce yıkılıp yenisinin yapılması istendi. Okulda öğrencilerle sohbet eden Vali Düzgün, buranın programa alınacağını belirtti.

Daha sonra İskele Restoran'da yeni yayın hayatına başlayan bir derginin kokteyline katılan Vali Orhan Düzgün ve beraberindekiler, bu program sonrasında yılbaşı gecesi evi yanan Mehmet Kaymak ile karşılaştı. Vali Orhan Düzgün, “Mehmet Kaymak'a devlet sahip çıktı. Çocuklarından birine iş verilecek ve önümüzdeki hafta içinde de 30 bin lira maddi destekte bulunulacak” dedi.

Heyet son olarak ise Ünye Ticaret ve Sanayi Odası'nın Ünye'de Üretilenler sergisinin açılışını yaptı. ÜTSO Başkanı Hasan Şimşek açılış öncesi yaptığı konuşmada, “Bu sergide Ünye'de üretilen ürünlerimizi sergiliyoruz. Biz Ünye'miz için her alanda çalışma yapmak istiyoruz, mesela ÜTSO olarak Ünye Limanı'nın uzatılmasını istiyoruz ve biz bu işi yapmaya talibiz. Bir de Ünye Çimento'nun Ünye'ye bir eser kazandırmasını istiyoruz” şeklinde konuştu. Daha sonra Vali Orhan Düzgün, Kaymakam Dr. Osman Günaydın, Belediye Başkan Vekili İsmail Sarı ve Hasan Şimşek birlikte kurdeleyi kestiler. Sergi gezisinin ardından ÜTSO tarafından hazırlanan ve beş dile çevrilen Ünye tanıtım CD'sini gelen heyete izlettiler. Daha sonra ÜTSO'ya gelişi anısına Vali Orhan Düzgün'e bir plaket verildi ve ayrıca Vali Düzgün anı defterine günün anlamıyla ilgili yazı yazdı. Sohbetin ardından Vali Orhan Düzgün, Ünye'den ayrıldı.

VALİ DÜZGÜN'DEN ÜNYE'DE YOĞUN MESAİ
VALİ DÜZGÜN'DEN ÜNYE'DE YOĞUN MESAİ
VALİ DÜZGÜN'DEN ÜNYE'DE YOĞUN MESAİ
VALİ DÜZGÜN'DEN ÜNYE'DE YOĞUN MESAİ
VALİ DÜZGÜN'DEN ÜNYE'DE YOĞUN MESAİ
VALİ DÜZGÜN'DEN ÜNYE'DE YOĞUN MESAİ
VALİ DÜZGÜN'DEN ÜNYE'DE YOĞUN MESAİ
VALİ DÜZGÜN'DEN ÜNYE'DE YOĞUN MESAİ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2010 Çarşamba 17:43:03
Güncelleme :10 Şubat 2010 Çarşamba 17:46:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?