5
Mayıs
2024
Pazar
ORDU

El Sanatları Sempozyumu

Ordu Valisi Said Vakkas Gözlügöl, Ordu Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu'nun düzenlediği "1. Karadeniz El Sanatları Sempozyumu"nun el sanatlarının gelişmesi ve gelecek kuşaklara aktarılmasında faydalar sağlayacağını söyledi. 

Ordu'da 3 gün süren ve değişik üniversitelere mensup 60 akademisyenin bildiri sunduğu sempozyumun oldukça yararlı geçtiğine değinen Vali Gözlügöl, "Böylesine önemli bir eğitim alanı olan mesleki ve teknik eğitimin bir parçası olarak düşündüğümüz el sanatlarıyla ilgili bir sempozyumun düzenlenmesi, öncelikle şehrimize ve Ordu Üniversitesi'ne büyük katkılar sağlayacaktır. Bu sempozyumda çeşitli konular ve sorunların tartışılması, bu alandaki yeniliklerden bahsedilmesi, sanıyorum ilgili bilim çevrelerine ve öğrencilere hatta halkımıza faydalar getirecektir. Diğer taraftan, kaybolmaya yüz tutmuş kültürümüzün bir parçası olan el sanatlarımızın yaşamasına ve bunların genç kuşaklara aktarılmasına vesile olacaktır" dedi. 

Ülkelerin gelişmesinde ve kalkınmasında temel unsurun bilgi, beceri ve iş alışkanlıklarına sahip verimli kalifiye insan gücünün yetiştirilmesi olduğunu ifade eden Vali Gözlügöl, şöyle devam etti: "Yetiştirilen kalifiye elemanların bilgi ve becerisi, sosyoekonomik başarının kazanılmasında önem arz eder. Mesleki eğitimde, bir tarafta genç insanlara başarılı bir meslek edinme yolu açılırken, diğer taraftan ekonomiye vasıflı insan gücü yetiştirilmektedir. Günümüzde yaşanan hızlı teknolojik değişmeler ve dünyadaki küreselleşme süreci mesleki ve teknik eğitimin önemini gün geçtikçe arttırmaktadır. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ilgi, yetenek ve kabiliyetlerini geliştirmesine imkan tanıyan; bilgi, beceri, davranışlar ve birlikte iş görme alışkanlığı bu gençlerimizin hayata hazırlanmasında ve ülkemizin kalkınmasında en önemli unsur haline gelmesinde, mesleki ve teknik eğitim veren okullar önemli rol oynamaktadır."
iha
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2006 Salı 14:26:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?