5
Mayıs
2024
Pazar
ORDU

Eli oklavalı erkekler

Fatsa İlçesi'nde gerçekleştirilen "Börekli Bayram Kutlaması" kapsamında yapılan "Erkekler Arası En Güzel Yufka Açma Yarışması", izleyenleri kahkahaya boğdu. 

İlçeye bağlı Ilıca Beldesi Kayaköy Köyü'nde bu yıl 6.'sı düzenlenen "Börekli Bayram Kutlaması", 5. Börek Ağası Şenel Duran'ın gelin gibi süslenmiş arabasıyla şenlik alanına gelmesiyle başladı. Şenliğin açılış konuşmasını Ilıca Belediye Başkanı Ahmet Altuntaş yaptı. Börek Şenliği'ne katılan 6 erkek, bayanlar gibi yufka açmak için ter döktü. Erkeklerin yufka açma yarışması sırasında bazı yarışmacıların yufka açmayı becerememesi izleyenleri güldürdü. Yarışma neticesinde geçen yılın ağası Şenel Duran "en güzel yufkayı" açarak birinci seçilirken, Necati Can ikinci, CHP Ordu Milletvekili Sami Tandoğdu ise üçüncü oldu. CHP Ordu Milletvekili Sami Tandoğdu, kendi evinde balık pişirme ve börek yapma işini hanımının değil kendisinin yaptığını söyledi. 

Şenlikte yapılan "Börek Ağalığı" da renkli görüntülere sahne oldu. Geçen yılın Börek Ağası Şenel Duran'ın 2 bin 750 YTL ile açtığı ağalık yarışması, Fatsa Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Koç ve Başkan Yardımcısı Ahmet Seferge ile Tekstilci Cemal Yüksel arasında geçti. İşadamı Ahmet Seferki, ağalık parasının köyün camisine verileceği anonsu yapılınca ağalık parasını birden 10 bin YTL'ye yükseltti. Ardından Kayaköy doğumlu olan ve mesleki hayatını İstanbul'da tekstilcilik yaparak sürdüren Cemal Yüksel, 500 YTL daha fazla vererek "6. Börek Ağası" oldu. Yeni Börek Ağası Cemal Yüksel'e köylüler tarafından, 8 köşeli takke ve iri taneli fındıktan yapılan 99'luk tespih ve koç hediye edildi. 

Şenlik komitesi yetkililerinden olan Mustafa Özçelik, "Börekli bayram kutlamasını atalarımız 100 yıldır yapıyordu ama buna 6 sene öncesine kadar ara verilmişti. Biz bu kutlamayı yeniden başlatarak atalarımızın geleneğini devam ettiriyoruz" dedi. 

Şenlikte ayrıca, mahalli sanatçılar Semra Türk, İsa Akkurt ve Gülay Kurt söyledikleri şarkılarla köylüleri coşturdu.
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2006 Salı 12:49:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?