3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Emniyet kemeri uyarısı!

KEMERSİZ 50 KM HIZ 4 TONLUK KUVVET UYGULUYOR

Ordu Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürü Fuat Toprak, şehir içinde emniyet kemeri kullanmayan sürücüleri uyararak, 50 kilometre hızla yapılan bir kazada kemersiz bir sürücünün 4 tonluk bir kuvvetle karşı karşıya kaldığı belirtti.

Fuat Toprak yaptığı açıklamada, emniyet kemeri kullanımı konusunda doğru olmayan inançların olduğunu, emniyet kemeri kullanarak sürücülerin küçük yaralanmalar ile organ kayıpları veya ölümler arasında tercih yapmak durumunda olduğunu belirtti. Yaptıkları kontrollerde sürücülere neden ehliyet kemeri kullanmadıklarını sorduklarında çok ilginç cevaplar aldıklarını ifade eden Toprak, "Kimi sürücüler 'Şehir içinde emniyet kemeri kullanmıyorum. Çünkü ben, düşük hızlarda çarpmaya dayanırım' diyor. Doğru olmayan

bu inanç yapılan araştırmalarda çürütülmüştür. Buna göre şehir içinde 50 kilometre hızla seyreden bir araç başka bir araçla çarpıştığında sürücünün karşı karşıya kaldığı kuvvet tam 4 tondur. Bu kuvvetle ön cama veya direksiyona çaptığınızda sonuç ölüm veya ağır yaralanma olacaktır" dedi.

Emniyet kemerinin nasıl doğru kullanılması konusunda bilgi veren Toprak, "Emniyet kemeri vücudumuzu iki hat üzerinden kavramalıdır. Bunlardan birisi omuzlardan ve göğüs kafesi üzerinden geçen hat, diğeri de belimizin hemen altında leğen kemiği üzerinden geçen hattır. Eğer göğüs kemiğinin biraz yukarısından veya biraz aşağısından geçecek olursa etkileyen kuvveti kaburgalara iletir ki bu da kaburgalarda kırılmalara neden olur" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2010 Salı 11:20:01
Güncelleme :4 Mayıs 2010 Salı 17:30:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?