3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

'Emülsiyonlu' asfalt geliyor!

ORDU'DA EMÜLSİYONLU ASFALT UYGULAMASI

Ordu Valisi Orhan Düzgün, KÖYDES kapsamında il genelinde asfaltlanan köy yolu miktarının arttığını belirterek, "Köy yollarının asfalt hale getirilmesine önem veriyoruz" dedi.

Vali Orhan Düzgün, Ulubey'in Aydınlar köyünde başlatılan ve kış mevsiminde bile çalışması yapılabilecek 'Emülsiyonlu asfalt' çalışmasını inceledi. Aydınlar Köyü İlköğretim Okulu önünden başlatılan emülsiyonlu asfalt çalışmalarını yerinde görmek üzere hazır bulunan Vali Orhan Düzgün, Milletvekili Enver Yılmaz, Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Turan Çuhadar, Ulubey Kaymakamı Halil Berk, Ulubey Belediye Başkanı Akif Atlı, İl Genel Meclisi Başkanı Engin Tekintaş, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Namık Uzunlar, İl Genel Meclisi Üyeleri ile İl Özel İdaresi yetkililerine, ihaleyi alan Upeks firmasının yetkilisi Engin Meriç tarafından bilgi verildi.

Müteahhit firma yetkilisi Engin Meriç, emülsiyonlu asfalt uygulamasının Türkiye'de çok fazla yapılan bir uygulama olmadığını, ancak Amerika, İtalya, Fransa'da çok uzun yıllardan beri uygulandığını belirtti. Bu yöntemle yapılan yollara 3 yıl bozulmama garantisi verilebildiğini kaydeden Meriç, asfalt sezonunun Karadeniz'de çok kısa olduğunu ancak emülsiyonlu asfaltta hiç böyle bir sıkıntı olmadığını ifade ederek, hava sıcaklığı 10 derecenin altına düşmesi durumunda bile emülsiyonlu asfalt yapılabildiğini kaydetti.

Emülsiyonlu asfalt çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Orhan Düzgün, Ordu ilinin köy yolları bakımından 10 bin 300 km. yol ağı ile Türkiye'nin en uzun yol ağına sahip ikinci il olduğunu hatırlattı. Köydes projesinden gelen ödeneklerle köy yollarının standartlarının iyileştirilmesine çalıştıklarını vurgulayan Vali Düzgün, "KÖYDES projesinin başladığı 2005 yılına kadar köy yollarındaki toplam asfaltlı yolumuz 320 km. idi. KÖYDES uygulamalarının başlamasından sonra son 5 yılda toplam asfalt yolumuz 740 km. artarak 1.060 km.'ye yükseldi. 2010 yılında da hem İl Özel İdaresi, hem de KÖYDES kaynaklarıyla geçtiğimiz yıllarda altyapı çalışmaları tamamlanan ve sanat yapıları biten köy yollarımızın asfaltlama çalışmalarına ağırlık verdik. Bu kapsamda bölgemiz için uygun olduğunu düşündüğümüz emülsiyonlu asfalt uygulamalarını yerinde görmek üzere Ulubey'e geldik. Emülsiyonlu asfalt uygulaması yeni bir teknik olduğundan sonuçlarını önümüzdeki zaman içerisinde göreceğiz. İnşallah bölgemiz için uygun ve kalıcı bir uygulama olacak" dedi.

ORDU'DA EMÜLSİYONLU ASFALT UYGULAMASI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2010 Cumartesi 12:00:02
Güncelleme :14 Ağustos 2010 Cumartesi 13:30:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?