4
Mayıs
2024
Cumartesi
ORDU

En çevreci okul Çamaş YİBO

ORDU'DA EN ÇEVRECİ OKUL ÇAMAŞ YİBO

Ordu'da okul bahçelerinin çevre düzenlemeleri ile daha cazip hale getirilmesi amacıyla düzenlenen 'En Çevreci Okul Yarışması'nda Çamaş ilçesi YİBO 1. oldu.

Ordu'da bulunan ilköğretim ve ortaöğretim okullarının, okul bahçeleri ve çevre düzenlemeleri ile daha cazip hale getirilmesi amacıyla düzenlenen 'En Çevreci Okul Yarışması' ile, okulların temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması amacıyla düzenlenen 'Beyaz Bayrak Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen ödül törenine, Vali Orhan Düzgün, Vali Yardımcısı Mustafa İmamoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Uzun, daire müdürleri, ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri ile öğretmenler katıldı.

Ordu Valisi Orhan Düzgün, törende yaptığı konuşmada, başlatılan bu tür eğitim kampanyalarının hem eğitim kurumlarının eğitim kalitesinin hem de öğrencilerin başarı seviyelerinin yükseltilmesinde çok önemli olduğunu söyledi. İlköğretim, orta öğretim, lise ve üniversitelere giriş sınavlarında başarı seviyesinin artırılması için başlatılan 'Başarı İçin El Ele' kampanyası sonucunda Ordu'nun 81 il arasında 20 basamak yükseldiğini, 'Ana-Kız Okuldayız' kampanyasında elde edilen başarı ile 81 ilin arasında 81. sıradan 30. sıralara kadar yükseldiklerini kaydeden Vali Düzgün, okul bahçelerinin çevre düzenlemesi, yeşillendirme çalışmalarında iyi bir noktaya gelmesi için, 'En Çevreci Okul Yarışması' düzenlediklerini hatırlattı. Kampanyaya 11 ilçeden katılım olduğunu vurgulayan Vali Düzgün, "Bir okulla bile olsa bu kampanyaya katılmayan İlçelerimize neden katılmadıklarının gerekçesini kendilerine soracağız. Başbakanlık genelgesi, Bakanlık genelgesi veya Valilik genelgesiyle bir kampanya başlatılıyorsa bunun takip edilmesi ve yürütülmesi gerekir. Bütün okul müdürlerimizin okul binalarını ve bahçelerini düzenlemeleri zaten görevleri gereğidir. Okul müdürlerimizden, hem okul binalarının, hem bahçelerinin, iyileştirme ve güzelleştirme yönünde yoğun gayret göstermelerini istiyorum" dedi.

'En Çevreci Okul Yarışması'nda 1. olan Çamaş YİBO'ya 3 Bin TL, 2. olan Aybastı Anadolu Öğretmen Lisesi'ne 2 Bin TL, 3. olan Kumru Erikçeli İlköğretim Okulu'na Bin TL para ödülünün çekini, Vali Orhan Düzgün verdi. Yarışma da Kabataş-Beylerli İlköğretim Okulu, Gölköy İmam-Hatip Lisesi, İkizce-Şenbolluk İlköğretim Okulu 500 TL tutarında Mansiyon Ödülü aldı.

BEYAZ BAYRAK YARIŞMASI

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen ödül töreninde, "Beyaz Bayrak Yarışması"nda başarılı olan ve derece elde eden okullara protokol mensuplarınca belgeleri takdim edildi. Buna göre 'Beyaz Bayrak Yarışması' dereceye giren okullar Ordu Anadolu İmam-Hatip Lisesi, Ordu Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi, Merkez Karşıyaka İlköğretim Okulu, Özel Altaş Anadolu Lisesi, Ozel Altas Fen Lisesi, Özel Altaş İlköğretim Okulu, Aybastı Anadolu Öğretmen Lisesi, Çamaş Türk Telekom YİBO, Fatsa Anaokulu, Fatsa Ömer-Hüseyin Çağatay Anaokulu, Fatsa Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi, İkizce Şenbolluk İlköğretim Okulu, Korgan YİBO, Kumru Anadolu Lisesi, Ulubey İmam Hatip Lisesi, Ünye Mehmet Refik Güven Anadolu Öğretmen Lisesi, Ünye Adnan Menderes Ticaret Meslek Lisesi, Ünye Ticaret Borsası Mesleki Eğitim Merkezi, Ünye Yunus Emre İlköğretim Okulu, Unye Puset Polvan ilköğretim Okulu oldu.

ORDU'DA EN ÇEVRECİ OKUL ÇAMAŞ YİBO
İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2011 Cuma 17:38:00
Güncelleme :17 Haziran 2011 Cuma 17:53:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kemal BEKTAŞ IP: 88.232.37.xxx Tarih : 18.06.2011 12:17:49

Bu tamamen bir ekip çalışmasının sonucudur.Çamaş TT YİBO'da görev yapmanın haklı gururunu taşıyorum.Bu güzel başarıda bir parçacık da olsa katkım varsa ne mutlu bana..Tüm ekibimizi yürekten kutluyorum...