5
Mayıs
2024
Pazar
ORDU

Engelli şairin hayali gerçek oldu

Ordu'nun Fatsa İlçesi'ne bağlı Yassıbahçe Köyü'nde yaşayan doğuştan spastik özürlü Mithat Karataş hayalini gerçekleştirerek, 8 yıldır yazdığı şiirleri kitap haline getirdi. 

8 yıldır yazdığı şiirleri İstanbul'da bir işadamı ve Ordu Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Örsün'in katkılarıyla kitaplaştıran Mithat Karataş'ın, "İnsanlar arasında" isimli şiir kitabı törenle kendisine teslim edildi. Duygularını dile getirdiği şiirlerini kitaplaştırmak için çalmadık kapı bırakmayan Karataş, kitaplarının teslim töreninde duygusal anlar yaşadı. Şiir kitaplarının teslim töreninde AK Parti Ordu İl Başkanı Fatihan Ünal, Özürlüler Koordinasyon Merkezi Başkanı Coşkun Çeküç ve Ordulular Birliği Hizmet Vakfı Başkanı Temel Coşkun da hazır bulundu. 

Şair Mithat Karataş'ın kitaplarından elde edilecek gelirle özürlüler için 4 adet motorlu tekerlekli sandalye alınacağı ve bunun için yaklaşık 7 bin kitabın satışının gerçekleşmesi gerektiği ifade edildi.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2006 Çarşamba 15:29:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
osman yüksel IP: 88.226.33.xxx Tarih : 31.07.2006 15:23:19
cok mutluyum çünkü bir insanın hayali gerçek oldu.Cok mutluyum çünkü yazıya, şiire verilen önem artmakta.gelecekteki hayalimin insanlara doğru haber veren bir gazeteci olduğunu düşündüğüm zaman böyle haberler beni mutlu etmekte.Evet belki tüm yurtta bu sağlanamadı ama doğduğum büyüdüğüm,çayhanelerinin önünde muhabbet etiğim,havasını tüm vücudumda hissetiğim bir şehirde küçükte olsa bu tür olaylara raslamak beni mutlu etmekte.eğer bütün ülkede böyle olaylara rastlarsam cok mutlu olacağımdan emin olabilirsiniz.böyle insanları gün ışığına cıkardığı için bütün yetkililere minnet borçluyum.Bu tür olaylara ömür boyu karşılaşmak dileğiyle