3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Engelliler sertifikalarını aldı

ENGELLİLER SERTİFİKALARINI ALDI

Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Ordu Şubesi ve Ordu Üniversitesi'nin (ODÜ) ortaklaşa yürüttüğü seracılık kursunu başarı ile bitiren engelliler sertifikalarını aldı.

Avrupa Birliği Projeleri kapsamında daha önce engellilere yönelik bir projede birlikte çalışan Ordu Üniversitesi ve Sakatlar Derneği Ordu Şubesi proje üretmeye devam ediyor. ODÜ Ziraat Fakültesi önderliğinde Türkiye İş Kurumu ve TSD Ordu Şubesi ortaklaşa başlatılan 'Örtü Altı Domates Yetiştiriciliği' modül programı tamamlandı.

Programda 15 engelli 3 ay boyunca seracılık konusunda eğitilerek teorik ve uygulamalı olarak çalışmalar yaptı. Eğitimlerde İŞKUR tarafından kursiyerlere günlük ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde projeye yaklaşık 40 bin TL maddi destek sağladı. Proje yürütücüleri ODÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kürşat Korkmaz ve TSD Ordu Şube Başkanı Mehmet Aktaş yine geçmişte yürütülen ortak projelere bir yenisini daha eklemenin sevinci yaşadıklarını belirtti. Yrd. Doç. Dr. Kürşat Korkmaz, buna benzer çalışmalarının bundan sonrada devam edeceğini söyledi.

TSD Ordu Şube Başkanı Mehmet Aktaş, emeği geçen herkese teşekkür etti. Yapılan teşekkür konuşmalarının ardından seracılık kursunu başarı ile tamamlayan engellilere sertifikaları verdi. Ayrıca kursun düzenlenmesine katkı sağlayan Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kürşat Korkmaz, İŞKUR Müdürü Mehmet Döktür, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Zafer Gümüş ve İŞKUR İl Müdürlüğü Şefi Güven Karaman'a teşekkür plaketi verildi.

ENGELLİLER SERTİFİKALARINI ALDI
ENGELLİLER SERTİFİKALARINI ALDI
ENGELLİLER SERTİFİKALARINI ALDI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2010 Cumartesi 12:42:00
Güncelleme :15 Mayıs 2010 Cumartesi 12:56:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?