4
Mayıs
2024
Cumartesi
ORDU

Engellilerin yardım çığlığı

ORDU'DA ENGELLİLERİN ÇIĞLIĞI

Ordu'da bir grup engelli, vatandaşlara karanfil hediye ederek, "Bizi fark edin" çağrısında bulundu.

Tahıl Pazarı mevkiinde tekerlekli sandalyeleri ile bir araya gelen ve aile fertlerinin de destek verdiği engelli grup, caddeden geçen genç yaşlı herkese karanfil dağıttı. 'Bizi fark edin' sloganıyla hareket eden engelliler, 'acınacak değil, sosyal hayata katılacak insanlar olduklarını' dile getirdiler. Engellilerin bu çalışmasına eski Ordu Belediye Başkan Yardımcısı ve AK Parti Ordu Milletvekili Aday Adayı A. Bahar Çebi de destek verdi.

Burada bir basın açıklaması yapan engellilerden Sultan Öztürk ve Afitap Yılmaz, karanfil dağıtmakla bir anlamda herkese 'bizlerden birini gördüğünüzde maddi yardım beklentisi içinde olan insanlar bakışından uzaklaşın, bizlere acımak yerine sonradan oluşan engellerin ortadan kalkması için destek verin' demek istediklerini vurguladılar.

"ORDU'DA 90 BİN ENGELLİ VAR"

Sultan Öztürk ve Afitap Yılmaz, engelliler adına yaptıkları ortak basın açıklamasında şunları kaydettiler: "Bizler sokakta engele takılmadan dolaşabilmek, alışveriş yapabilmek istiyoruz. Bırakın alışveriş yapmayı en temel ihtiyacımız olan tuvalet sorununu bile aşamadık. Ancak Ordu'da engelli tuvaleti olmadığını biliyor musunuz? Ya da bir yudum çay içebilmek için her hangi bir mekana giremediğimizi biliyor musunuz? Bizler çok kalabalığız. Eğer bizi sokakta göremiyorsanız oluşturulan engeller yüzünden dışarı çıkamayışımızdandır. Hepimiz evlerimizde hapis hayatı yaşıyoruz. Siz Ordu'da 90 bin engelli olduğunu biliyor musunuz? Artık sokağa çıkmak, sosyal yaşamın içinde olmak istiyoruz. Sesimize kulak verin engelleri kaldıralım. Tüketen değil üreten bireyler olmak için destek verin"

ORDU'DA ENGELLİLERİN ÇIĞLIĞI
ORDU'DA ENGELLİLERİN ÇIĞLIĞI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2011 Perşembe 17:10:03
Güncelleme :17 Şubat 2011 Perşembe 17:47:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?