3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Evlenecek çiftlere 2. el kolaylığı

2 BİN TL'YE EV KURULUYOR

Ordu'da sektör haline gelen 2. el eşya pazarlarında normal piyasa fiyatlarına göre yüzde 75'lere varan oranlarda daha ucuza ev kurulabiliyor.

Yaşanan ekonomik kriz ve beraberinde gelen alım gücünde daralmalar nedeniyle vatandaşlar ihtiyaçlarını karşılamak için farklı arayışlara giriyor. Ev ihtiyaçlarını daha ucuza karşılamak isteyenlerin yardımına 2. el eşya pazarları yetişiyor. Hayat şartlarının zorlaştığı son yıllarda büyük ilgi gören 2. el eşya pazarlarında ev ihtiyaçlarını karşılayacak tüm malzemeler bulunuyor. Oturma gurubundan, yatak ve yemek odasına, ütüden, çamaşır ve bulaşık makinesine tüm ev eşyalarını bu pazarlarda alıcılarını bekliyor. Normal piyasa değerlerinin yüzde 75-80'lere varan oranlarda daha ucuz olan ürünler, yeni evlenecek alt gelirli çiftler ve öğrenci yurtları yerine kiralık evlerini tercih eden üniversite öğrencilerinin yüzünü güldürüyor.

İkinci el eşya işi yapan İlker Kuru (32), ikinci el eşya pazarlarının bir ihtiyaçtan doğduğunu belirterek, her geçen gün ilginin arttığını söyledi. İnsanların alım gücünün her geçen gün azaldığını, bu nedenle özellikle dar gelirlilerin ihtiyaçlarının karşılanması adına önemli bir hizmeti yerine getirdiklerine inandığını ifade eden Kuru, "Büyük mağazaların kampanyalarıyla eşyalarını yenileyen vatandaşların eski eşyalarını biz alıyoruz. Hiçbir uğraş vermeden insanlar bizi bir telefonla ayarak eşyalarını evlerinden alıyoruz. Biz de bu ürünleri normal piyasa değerlerinin yüzde 20-25'e ihtiyaç sahiplerine satıyoruz. Mağazalarda, oturma gurubu, çamaşır, bulaşık makinesi, televizyon, ütü, masa, sandalye gibi evde ihtiyaç duyulabilecek her türlü eşya bulunuyor" dedi.

Yeni evlenecek bir çiftin 2. el eşya pazarına gelerek tüm ihtiyaçlarını 2 bin TL'ye alabileceğini ifade eden Kuru, "Alt gelir grubunda bulunan yeni evlenecek çiftlerin piyasada 10 bin TL'ye alabilecekleri ürünleri bu pazarlardan hiç çıkmadan 2 bin TL'ye hepsini alabilirler. Buralarda çok az kullanılmış ve kaliteli ürünler bulabilirler. Günümüz ekonomik şartlarında alım gücünün daraldığı bir dönemde önemli bir hizmeti yerine getirdiğimize inanıyoruz. Bu kapsamda yine kiralık evlerde oturanlar, köy ve yayla evlerinde ikinci el eşyalara büyük talep gösteriyorlar. Bu pazarlarda herkesin bütçesine göre ürünler bulunuyor. İkinci el ev eşya satın alan müşterilerimiz ilk zamanlarda temkinli davranıyorlar. Ama alışverişin ardından kullandıkları eşyaları kullandıktan sonra memnuniyetlerini bizlere iletiyorlar" diye konuştu.

2 BİN TL'YE EV KURULUYOR
2 BİN TL'YE EV KURULUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2010 Cumartesi 11:50:02
Güncelleme :16 Ocak 2010 Cumartesi 13:45:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?