3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Fatsa Devlet Hastanesi'ne MR cihazı

FATSA DEVLET HASTANESİ'NE MR CİHAZI

Fatsa Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Davut Erişmiş, Manyetik Rezonans (MR) cihazı ihalesinin yapıldığını, nisan veya mayıs ayında MR çekimine başlayacaklarını müjdeledi.

Şubat ayı başında MR ihalesinin yapıldığını belirten Başhekim Erişmiş, “Şu anda ihalenin hukuk süreci devam ediyor. Nisan ya da mayıs ayları içerisinde inşallah hukuki sürecin tamamlanması ile beraber MR çekimi hastanemizde başlamış olacak. Şu an hastanemize alınan MR cihazı 1.5 testte özelliğe sahip. MR çekiminin hastanemizde başlamasıyla bölgemizden Ordu'ya, Samsun'a ya da özel merkezlere sevk yapılmayacak” dedi.

Ayda tahmini olarak yaklaşık 100'e yakın hastanın Fatsa Devlet Hastanesi'nden başka merkezlere MR için sevk edildiğini ifade eden Erişmiş, “MR ile birlikte hastanemize önümüzdeki haftadan itibaren kurulması planlanan eforlu EKG gelecek. Ayrıca gebe takiplerinde kullanılan 16. haftada üçlü tarama testi diye anılan test hastanemizde olacak. İhaleler tamamlandı. Yine hepatit(sarılık) hastalığıyla ilgili ileri genetik testleri de bundan sonra hastanemizde yapılacak” diye konuştu.

FATSA DEVLET HASTANESİ'NE MR CİHAZI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2010 Cuma 13:34:05
Güncelleme :12 Şubat 2010 Cuma 14:21:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?