3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Fatsa'da inanılmaz yasak!

Türkiye'nin birçok yerinde sergilenen tiyatro oyunu 'Yasaklar' ve 'Deliler'in yeni versiyonu 'Herşeye Rağmen Merhaba', Fatsa'da 'Milli ve ahlaki değerlere aykırı' bulunarak yasaklandı. Kaymakam da yasak kararını onayladı

'Herşeye Rağmen Merhaba' isimli oyun Türkiye'nin değişik illerinde 40 ayrı yerde sergilendi.

Zeki Alasya ve Metin Akpınar'ın 1980 sonrasında sahneye koyduğu ve binlerce kişi tarafından izlenen 'Yasaklar've 'Deliler' oyunlarının kolajlarından oluşan 'Herşeye Rağmen Merhaba' isimli tiyatro oyunu Ordu'nun Fatsa ilçesinde 'milli, manevi ve ahlaki değerlere aykırı' bulunarak yasaklandı.

Fatsa Milli Eğitim Müdürlüğü komisyon kararıyla aldığı yasak kararında eserin dili ve anlatımının sahnelenmesine uygun bulmadığını da bildirdi. Fatsa Kaymakamı M. Selman Yurdaer de yasak kararını onayladı.

Üç aydır Türkiye'nin birçok yerinde Turgut Özakman ve Kandemir Konduk'un yazdığı eserleri sergilediklerini anlatan Rağmen Tiyatrosu yapımcısı Önder Özpınar, "İki ustanın kaleme aldığı oyunun yasaklanmasını anlamak mümkün değil. Amasya'da da buna benzer bir olayla karşılaştık. Sadece kendi zihniyetlerine ters geldiği için Milli Eğitim gibi bir kurumun bu kararı vermesi bizi üzdü. Bize olduğu kadar Turgut Özakman ve Kandemir Konduk ustalarımıza da haksızlıktır. Yasaklar ve Deliler oyunlarının cdleri hala her yerde satılıyor. Madem zararlı açık saçık sahneler bulunduran bir oyun o zaman bu cdlerin de toplatılması gerekiyor" dedi.

.
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2010 Perşembe 20:40:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?