4
Mayıs
2024
Cumartesi
ORDU

Fatsa'da muskacı operasyonu

Ordu’nun Fatsa İlçesi’nde vatandaşlara muska yapıp şifa dağıttığını iddia eden 59 yaşındaki Ahmet Ali C., ihbar üzerine jandarma tarafından yakalandı. Savcılığa sevk edilen C. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Fatsa İlçesi Dereyurt Köyü’nde oturan Ahmet Ali C.’nin vatandaşların dini duygularını istismar ederek para karşılığında muska yazdığı ihbarını alan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri bugün oturduğu eve baskın yaptı.

C.’nin bir odasını yazıhaneye çevirdiği evde arama yapan ekipler, Arapça yazılı 32 doküman, muska yazmakta kullanılan kırmızı ve mavi renkli ispirtolu kalem ile çeşitli il ve ilçelerdeki şahıslara gönderilmek üzere hazırlanmış 26 muska ile kurşun dökmede kullanılan malzemeler ele geçirildi.

Gözaltına alınan Ahmet Ali C. verdiği ifadesinde “Ben bu işe isteyerek başlamadım. Vatandaşların isteği üzerine gönüllü olarak yaptım. Ancak bu işin suç olduğunu bilmiyordum. Kanuna aykırı bir iş yaptığımı bilmiyordum. Çok pişmanım. Artık bu işi bir daha yapmayacağım” dedi. Savcılığa sevkedilen Ahmet Ali C, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
AA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2006 Çarşamba 15:48:26
Güncelleme :9 Kasım 2006 Perşembe 09:26:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?