5
Mayıs
2024
Pazar
ORDU

Fatsalı 5 yıl sonra doğalgazla ısınacak

Ordu'nun Fatsa İlçesi Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Fatsalılar'ın 5 yıl sonra doğalgazla ısınacağını söyledi.
 
Başkan Anlayan, 8 Aralık 2006'da Fatsa'ya doğalgaz dağıtım işinin Ankara'da ihalesinin yapıldığını dile getirdi. Anlayan, "İhaleyi Aksa A.Ş. kazandı. Bu firma Samsun'un Çarşamba ve Terme İlçeleri, Ordu'nun Ünye ve Fatsa İlçeleri'yle Ordu ve Giresun merkezlerinde doğalgaz dağıtım işini yapacak. Bizim için çok ciddi bir gelişme. AK Parti iktidarı öncesi "hayal" olarak görülen proje hayata geçecek. 1 ay içerisinde sözleşmeler imzalanacak" dedi.

Sözleşme şartlarına göre, Fatsa'nın tamamında imar planını kapsayan yerleşimlerde 5 yıl sonra doğalgaz dağıtım çalışmalarının biteceğini vurgulayan Anlayan, "İlçemizde evlerimiz, işyerleri ve fabrikalarımız doğalgaza kavuşacak" diye konuştu.

Aksa A.Ş.'ye hiçbir şekilde ödeme yapılmayacağını ve şirketin ihale kapsamında 30 yıllık dağıtım hakkını aldığını da dile getiren Anlayan, "Ordu ve Giresun'da bu çalışma ilk 6 ayda, Fatsa ve Ünye'de ilk bir yıl içerisinde başlamak zorunda. Doğalgaz yatırımı bölgemizde iktidarımızın bölgeye getirdiği en ciddi yatırımdır. Bu da Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımız Mehmet Hilmi Güler ve takibini yapan AK Parti Grup Başkan Vekilimiz Eyüp Fatsa sayesinde olmuştur" şeklinde konuştu.

Fatsalılar'ın temiz enerjiye kavuşacak olmasının sevinç ve heyecanı içinde olduğunu da ifade eden Anlayan, şunları söyledi:

"Doğalgaz, Organize Sanayi Bölgemiz'deki (OSB) yatırımları da tetikleyecek. OSB'de birçok fabrika yeri tahsisi yaptık. İlçemizde fabrika kurmayı düşünüp doğalgazın ne zaman geleceğini bilmediğinden geri dönen yatırımcılar vardı. Bir seramik fabrikasına 75 dönümlük yer tahsisi yapmıştık. Bu yatırımcı bölgede istihdam adına en büyük yatırımcı olacak. Bu yatırımcı doğalgazın somutlaşmasıyla çok yakında fabrika kurma çalışmalarına başlayacaktır."
İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2006 Pazar 15:10:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?