5
Mayıs
2024
Pazar
ORDU

Fatsa'ya modern tıp merkezi

Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde insanlara sağlık hizmeti sunmaya başlayan Özel Çınar Tıp Merkezi, uzman hekimleri, deneyimli ve güler yüzlü sağlık ekibi, modern cihaz ve ekipmanlarıyla dikkat çekiyor. 

Fatsa Dereüstü Beşik Pazarı mevkiinde 8 katlı ve kapalı alanı 915 metrekare olan binada hizmet vermeye başlayan Çınar Tıp Merkezi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Nejat Kırıcı, "Doğru tanı, uygun tedavi, yeterli bilgi akışı, hasta ve yakınlarının memnuniyetini eksiksiz gerçekleştirme ve hizmette sürekli yüksek standartlara erişme arzusuyla sağlıklı bir yaşamı insanlara sunmayı ilke edindik" dedi.
Kırıcı, tanı üniteleri, check-up programları laboratuarı, biyokimya, hormon, mikrobiyoloji, seroloji, radyoloji, direkt radyografi, mammografi, renkli doppler ultrasonografi, spiral tomografi, 4 D ultrasonografi, fluroscopi, kemik dansitometre allerji testleri odyoloji laboratuarı, işitme testleri, timpanogram, toney decay (dB ile), SISI (% ile), MLB, ABLB, oto acustic emisyon (Sinirsel İşitme Testi), tedavi üniteleri, acil servis, anesteziyoloji, ameliyathane, çocuk sağlığı ve hastalıkları, deri hastalıkları, diş ve ağız sağlığı, genel cerrahi, göz hastalıkları, iç hastalıkları, kadın hastalıkları ve doğum, kulak burun boğaz, üroloji servisleriyle 20'nin üzerinde uzman hekim kadroları bulunduğunu vurguladı. 

Çınar Tıp Merkezi'ne gösterilen ilginin yoğunluğu ve hasta memnuniyetinin kendilerini gururlandırdığını, daha iyi hizmet için de motivasyon kaynağı olduğuna değinen Kırıcı, "Her bireyin kaliteli sağlık hizmeti almaya hakkı vardır. Bu düşünceyle kaliteli ve ekonomik sağlık hizmeti sunmayı ilke edindik. Deneyimli ve uzman hekim kadromuz halkımızın hizmetindedir" diye konuştu. 

Tertemiz bir ortamda ayakta ve yatarak tedavi hizmeti veren merkezin mamografi, kemik dansitometri, 4 D ultrasonagrafi, renkli doppler ultrasonografi, spiral tomografi, fluroskopi, direkt grafiden oluşan tam donanımlı radyoloji ünitesiyle üst düzey görüntüleme hizmeti verdiğine dikkat çeken Op. Dr. Kırıcı, "Bu ünitemiz üstün teknolojiyle donatılmış laboratuarıyla ileri tetkik ve tahlil imkanı sunarak hastalıkların tanısında ve erken teşhisinde güven ve referans kaynağımızdır. Merkezimizde anesteziyoloji ve ameliyat hizmetleri haftanın 7 günü 24 saat konusunda uzman ekip tarafından gerçekleştirilmektedir. Hastanın sağlığı ve güvenliği düşünülerek oluşturulan ameliyathanemiz modern cihaz ve ekipmanlarla donatılmıştır. Anesteziyle başlayıp uyandırılmayla devam eden cerrahi süreç boyunca hastalarımız moniterizasyon (izleme) sistemiyle takip edilmektedir. Böylece hastaların fizyolojik parametrelerinden çok kapsamlı bilgiler sağlanabilmektedir. Anestezide uygulanan yeni yöntemlerle uyanma sonrası görülen bulantı, kusma ve daha birçok yan etki yok denecek kadar küçük seviyelere indirilmiştir" şeklinde konuştu. 

Çınar Tıp'ın Teknolojik alt yapısının güçlü ameliyathanesiyle olumsuzlukları devre dışı bıraktığını kaydeden Op. Dr. Kırıcı, kesintisiz güç kaynakları ve jeneratörün varlığıyla oluşabilecek herhangi bir enerji sıkıntısını da önlediklerine değindi. 

Merkezde gerçekleştirilebilecek operasyonların; laparoskopik ameliyatlar, genel cerrahi, endoskopik ameliyatlar, KBB cerrahisi, mikroskopik ameliyatlar, göz cerrahisi, üroloji ve kadın doğum gibi bölümlerin ameliyatları yapılabilmektedir. Laparaskopik ve endeskopik cerrahi küçük bir video kamera sistemiyle gerçekleştirilen ve özel olarak geliştirilmiş cerrahi el aletleriyle yapılan laparoskopik cerrahinin, dokulara verilebilecek hasarı en aza indirdiğini ifade eden Kırıcı, şunları söyledi: 

"Sisteme eklenmiş monitörle operasyon dışarıda da izlenebilmektedir. Geniş doku kesileri açılmadığı için küçük yara izleri bırakan, az miktarda kanama olan, ya da hiç olmayan, ameliyat sonrası enfeksiyon oranları en az düzeye indirilen Laparaskopik Cerrahi tüm dünyada yaygınlaşan bir yöntemdir." 

"Misyonumuz; koruyucu teşhis ve tedavi edici sağlık hizmetlerini, en iyi teknik alt yapı, üstün nitelikli insana değer veren hekim ve destek kadrosu ile karı değil sunulan hizmetin kalitesini ön planda tutarak uygun ekonomik koşullarda topluma sunmaktır" diyen Kırıcı, "Amacımız, Türkiye'nin genel sağlık politikası çerçevesinde insanlara sağlık yardımı götürmek, tanı ve tedavi hizmetleri için gerekli teknik ve bilimsel çalışmaları yapmak, sağlıklı neslin yetişmesine yardımcı olmak, insanlara geniş çapta sağlık hizmeti sunan devlet, eğitim ve araştırma hastaneleri, aniversite hastaneleriyle iş birliği yapmak, onların duyacağı araç ve gereçlerin temini konusunda yardımcı olmak, tıbbi bilimsel çalışmaları desteklemektir. Vizyonumuz ise; hasta ve hasta yakınları memnuniyeti, hizmet sunan ve alan hekim memnuniyetini koruyarak büyümek. Büyürken sağlıkta butik hizmet olgusundan uzaklaşmamak. Hastalıklardan korunma bilincinin yaygınlaşmasına destek olmak. İhtiyaç sahibi hastalara imkanlar ölçüsünde sahip çıkmak. Maliyet ve verimliliği etkin yöneterek kaliteden ödün vermemektir" dedi.
.
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2006 Pazar 11:05:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?