3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

FH 240 gemisi demir attı

FH 240 SAVAŞ GEMİSİ FATSA AÇIKLARINA DEMİR ATTI

Denizcilik ve Kabatoj Bayramı nedeniyle Gölcük'ten gelen FH 240 savaş gemisi, Fatsa açıklarına demir attı. Etkinlikleri çerçevesinde Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer, deniz şehitleri anısına motor iskelesinden denize çelenk bıraktı.

Denizcilik ve Kabatoj Bayramı kutlama programı Fatsa Hükümet Konağı önünde Atatürk anıtına çelenk koyulması töreni ile başladı. Törene Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeniyle Fatsa açıklarına demir atan FH 240 Savaş Gemisi Komutanı Yarbay Murat Erdem de katıldı. Günümüzde dünya ülkelerinde taşımacılığın yüzde 90'ının deniz yoluyla yapıldığını beliren Fatsa Liman Başkanı Ahmet Bozdemir, "Deniz yolu taşımacılığı karayoluna göre 6-7 kat, demiryoluna göre 3-4 kat daha ekonomik olmasının yanı sıra çok daha

güvenli bir şekilde taşınmaktadır. 1 Temmuz Denizcilik ve Kabatoj Bayramı sadece denizcilerimizin değil, denizi seven ve içinde deniz ruhu olan tüm vatandaşlarımızın ortak heyecanıdır" dedi.

Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer, protokol mensupları ile birlikte, deniz şehitleri anısına Motor İskelesi'nden denize çelenk bıraktı. Daha sonra, Fatsa açıklarında demirli FH 240 gemisine tur düzenlendi.

FH 240 SAVAŞ GEMİSİ FATSA AÇIKLARINA DEMİR ATTI
FH 240 SAVAŞ GEMİSİ FATSA AÇIKLARINA DEMİR ATTI
FH 240 SAVAŞ GEMİSİ FATSA AÇIKLARINA DEMİR ATTI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2010 Perşembe 14:22:03
Güncelleme :1 Temmuz 2010 Perşembe 19:03:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?