6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Fındığı kesip kivi dikin

Ordu Kivi Üreticileri Birliği'nce Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda ''Kivinin Sorunları'' paneli düzenlendi.

Ordu Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Yusuf Uzunlar, Ordu'nunkivi üretiminde Türkiye'de ikinci sırada olduğunu belirtti ve son yıllarda kivi rekoltelerinin artış göstermesiyle birlikte sorunların da ortaya çıktığını ifade ederek, şöyle devam etti:

''Birliktelik oluşturup fındıktaki sorunların kivide olmaması için çaba gösteriyoruz. Bu nedenle başta üreticilerimizin desteğine ihtiyaç var.''

Uzunlar, üreticilerin kafasında hala ''fındığın mı yoksa kivinin mi daha karlı olduğu'' gibi sorular yer aldığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

'' Fındık mı karlı,kivi mi karlı diye soracak olursanız, kivi daha karlı. Ancak fındıkla kiviyi aynı kefeye koymamak lazım, ikisinin de konumu ve yeri ayrı. Eğer toprak verimliyse ve su da varsa vatandaşlarımız mutlaka fındığı kesip yerine kivi diksinler. Aynı alana dikilen kiviyle fındığın getirisini kıyasladığımızda kivi daha karlı. Bir dönüm fındık bahçesinde 200 kilo civarında fındık oluyorsa aynı dönüm araziye dikilen kividen 2,5 ton civarında hasat elde ediliyor."

AA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2013 Çarşamba 13:02:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Yüksel Koçak IP: 88.232.10.xxx Tarih : 22.01.2013 20:00:08

 Kesinlikle yanlış. Kivi bir kaç kişinin tekelinde olup fiyatını kendi istedikleri gibi belirliyorlar. Pazar bulunamyor. Bu sene kivi para etmedi. Ama marketlerde 3, 4 lirada satılıyor.  Sakın aldanmayın.