5
Mayıs
2024
Pazar
ORDU

Fındık eylemcilerinden 3'ü serbest

Ordu'da, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) öncülüğünde 30 Temmuz 2006 Pazar günü yapılan "Karadeniz Fındık Mitingi"nin ardından meydana gelen yol kesme eylemi ve çıkan arbedede, suç unsuru bulunarak tutuklanan 4 kişiden 3'ü serbest bırakıldı. 

Edinilen bilgiye göre, Ordu'da yapılan Fındık Mitingi ile ilgili soruşturmasını sürdüren Ordu Cumhuriyet Savcılığı'nın, "trafik güvenliğini tehlikeye sokmak, mala zarar vermek, eylem kanunlarına aykırılık" olaylarına karıştıkları iddiasıyla Nöbetçi Mahkeme'ye sevk ettiği Cahit Ongunyurt, Mehmet Eren, Aydın Demirkol ve Rasim Çebi adlı şahıslar tutuklanmıştı. Mahkemeye çıkarılan 4 kişiden Cahit Ongunyurt, Mehmet Eren ve Rasim Çebi serbest bırakıldı. Aydın Demirkol'un ise avukatı olmadığı ve itiraz dilekçesi veremediği için tutukluluk halinin devam ettiği belirtildi. 

Daha önce, miting sonrasında yaşanan yol kesme olayında 38 kişi gözaltına alınmış ve soruşturmanın ardından serbest bırakılmıştı.
İHA
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2006 Çarşamba 16:51:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serpil çelebi IP: 85.97.30.xxx Tarih : 10.08.2006 17:51:24
slm ben ist.da yaşıyorum aslen orduluyum ordudaki bu olayda halk haklıdır.çünkü fındık toplamak çok kolay bi olaymış gibi bide fınık fiyatlarını düşrüyorlar..avrupaya fındıklar nekadara gidiyor merak ediyorum...halk haklıdır sonuna kadar desteliyorum...kimse kimsenin hakını yiyemez..yürüyün ordulular bende varım sizinle