5
Mayıs
2024
Pazar
ORDU

Fındık fiyatı pazartesi belli oluyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fındık sorununu Pazartesi günü Bakanlar Kurulu'na taşıyacaklarını söylediğini bildirdi.

Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası'nın düzenlediği vergi rekortmenleri plaket törenine katılan Hisarcıklıoğlu, "Samsun'daki toplantı sonrası Sayın Başbakanımızı arayarak konuyu iletmiştim. Kendisi de bugün beni arayarak fındık sorununu Pazartesi günü Bakanlar Kurulu'na taşıyacaklarını söyledi. İnşallah Pazartesi günü Bakanlar Kurulu'ndan sorunun çözümü ile ilgili bir hadise çıkmış olacak" dedi.

Fındığın sadece Karadeniz Bölgesi'ni değil Türkiye'yi ilgilendiren bir ürün olduğuna işaret eden Hisarcıklıoğlu, sorununun akıl yoluyla çözülmesi gerektiğini vurguladı. Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:

"Fındığı Türkiye'ye mal edersek çözümü de kolay olur. Fındıkta geçmiş yıllardaki olumsuzlukları Ahmet yaptı, Mehmet yaptı... Kim yaptı yaptı... Fındığın sorununu aklın yoluyla çözelim. İhracatçı tarafı var, Fiskobirlik'i var, hükümeti var... Hepsi var. Bunu hep beraber oturup, aklın yoluyla çözmeliyiz. Bugün dünyaya hakim olduğumuz fındık ürününün sorunu hep birlikte çözüme ulaştırmalıyız."


aa
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2006 Cumartesi 17:05:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sebahattin sahin IP: 84.58.252.xxx Tarih : 29.07.2006 21:05:05
iş allah hep beraber fındığın sorununu çözerler halkın yüzüde güler herkes memnun olurn ne şiş yanar nede kebap bu iş hemi fisko birlik hemi hükğmet işi haydi hayırlısı cenabı haktala herkesin kafasını yerine geldini ümid eder pazar günü,de 30 haziran ordu halkı alanları doldurur,da daha isi olur