3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Fındık işçileri dönüş yolunda

DOĞULU FINDIK İŞÇİLERİ DÖNÜŞ YOLUNDA

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden gelerek yaklaşık 1 ay boyunca Karadeniz Bölgesi'nde fındık toplayarak aile ekonomilerine katkıda bulunan fındık işçileri memleket topraklarına dönmeye başladı.

Ordu ve Giresun illerinde yaklaşık 1 ay boyunca fındık toplayan Doğulu fındık işçilerinden işlerini bitirenler Karadeniz halkına veda ederek memleketlerine uğurlandılar. Fındık işçilerinden Süleyman Hançer, fındık toplamanın zor olduğunu, ancak mesai saatinden sonra denize girmenin çok zevkli olduğunu söyledi.

Yine fındık işçilerinden Ömer Hançer, bölgelerinde ailelerin genelde kalabalık ailelerden oluştuğunu belirterek, "Bu aylarda bizim bölgemizde iş olmaz. O yüzden biz de ekmek parası için mecburen fındığa geliyoruz. Eğer bulabilirsek 1 ay da olsa çalışırız. Biz çalışmadan yılmayız. Bizi burada zorlayan tek etken nemli hava. Havanın sıcaklığı pek etkilemiyor, çünkü bizim bölgemiz buradan daha sıcak. Bir de fındıkta modern tarım yok. Biz 1 ay boyunca bizlere çok sıcak davranan Karadeniz halkına çok teşekkür ederiz" dedi.

DOĞULU FINDIK İŞÇİLERİ DÖNÜŞ YOLUNDA
DOĞULU FINDIK İŞÇİLERİ DÖNÜŞ YOLUNDA
DOĞULU FINDIK İŞÇİLERİ DÖNÜŞ YOLUNDA
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2010 Perşembe 12:54:03
Güncelleme :26 Ağustos 2010 Perşembe 15:44:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?