3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Fındık işçilerine dikkat!

ZİRAAT ODASI'NDAN 'DOĞULU İŞÇİ' UYARISI

Ordu Ziraat Odası Başkanı Necat Avcı, bu yıl Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden gelecek fındık işçileri için vatandaşları uyardı. Avcı, gelecek kişilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu hatırlatarak, "Kötü niyetli kişilere prim vermemek adına çok dikkatli olmalıyız" dedi.

15 yıldır bölgede fındık işçisi açığını kapatmak için Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinden fındık işçisinin getirilmesi için Oda olarak çalışma yaptıklarını belirten Avcı, halen müracaatları almaya devam ettiklerini söyledi. Ordu Ziraat Odası'na şu ana kadar 70 üreticinin 600 işçi ihtiyacı başvuru aldıklarını belirten Avcı, 9 Temmuz'a kadar müracaatları değerlendireceklerini kaydetti. Bugüne kadar gelecek işçiler için devlet eliyle barınma alanı oluşturulmadığını, ancak bu yıl Başbakanlık genelgesi

doğrultusunda barınma alanı oluşturulacağını hatırlatan Avcı, "Bir barınma yerinin oluşturulması akıl ve mantıklı bir yaklaşım değil. Bu güne kadar gelen işçileri konaklama yapmadan üreticinin bahçesine aktarıyorduk. Ancak bu yıl Başbakanlığın genelgesi doğrultusunda sosyal ihtiyaçları tamamlanmış işçi barınma alanları oluşturulması için çalışma yapıldı. Eğer kendi imkanlarıyla işçi getiren üreticiler olursa, getirdikleri işçilerin kimliklerini jandarmaya veya polise bildirmek zorundalar" dedi.

Vatandaşları art niyetli insanların provokasyonlarına karşı uyaran Avcı, şöyle konuştu:

"Gelecek olan kişileri farklı görmemeliyiz. O insanlar bizim insanlarımız. Kötü niyetli kişilere prim vermemek adına çok dikkatli olmalıyız. Takdir ederseniz hassas süreçten geçiyoruz. Bu dönemde gerek işçiler gerekse üreticiler dikkatli olmalı"

İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2010 Çarşamba 15:10:00
Güncelleme :30 Haziran 2010 Çarşamba 16:12:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?