3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Fındık yemeklerinin kitabı çıktı

FINDIK YEMEKLERİNİN KİTABI ÇIKTI

Fındık Tanıtım Grubu (FTG), dünya fındık üretim ve ihracatının yüzde 75'ini elinde bulunduran Türkiye'de şimdiye kadar fındık yemeklerinden oluşan bir 'gurme' kitabının hazırlanmadığını göz önüne alarak, "Dünya Fındık Lezzetleri" kitabını çıkardı.

Fındığın dünya çapında tanıtımını yapmak amacıyla kurulan FTG tarafından yapılan çalışmada, yeni fındık lezzetleri ortaya çıktı. İçinde kullanıldığı yemek sayısının bir elin parmakları kadar olduğu bilinen fındıktan 235 çeşit yemek yapılabildiği belirlendi. Fındık kitabının hazırlanmasında 2002 yılının şubat ayında Giresun'da yapılan 'Unutulmuş ve Bilinmeyen Fındıklı Tarifler' yarışması ile İstanbul ve İzmir'de düzenlenen 'En Lezzetli Yemekleri Fındıkla Pişirelim' adı altında yapılan ve profesyonel

aşçıların katıldığı 'Genç Profesyoneller-Yeni Fındıklı Yemekler' yarışmaları etken oldu.

Bu yarışmaların ardından ABD, İsviçre, Japonya, İtalya, Fransa, İspanya, Yunanistan ve Türkiye'den profesyonel aşçıların katıldığı ve yine bu ülkelerin ünlü gurmelerin ve beslenme uzmanlarının jüri olarak görev yaptığı 'Yeni Fındıklı Dünya Lezzetleri' yarışması, kitabın altyapısını oluşturdu.

Yarışmalara katılan 235 tarifli fındık yemeği söz konusu kitapta toplanarak, ilk profesyonel fındık yemeği kitabı ortaya çıkarıldı. Kitapta fındığın çorba, salata, ana yemekler, tatlılar, hamur işlerinde rahatlıkla kullanılabileceği kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2010 Pazartesi 15:24:04
Güncelleme :8 Mart 2010 Pazartesi 15:33:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?