3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Fındıklı hurma hac yolunda

FINDIKLI HURMA HAC YOLUNDA

Ordu Ziraat Odası, hac döneminde tüketilmesi amacıyla üretecekleri fındıklı hurmanın tanıtımı için Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'ye teknik danışmanını gönderdi.

Her yıl milyonlarca insanın hac görevini yerine getirmek için gittiği kutsal topraklardaki tüketim potansiyelini gören Ordu Ziraat Odası, bu konuda bir çalışma başlattı. Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karadeniz'den teknik danışmanlık alan Ordu Ziraat Odası, bu konuda önemli bir yol katetti. Çalışmanın tanıtım aşamasıyla ilgili Abu Dabi'ye giden teknik danışman Prof. Dr. Turan Karadeniz, bu konuda yetkililere bir sunum yapacak.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ziraat Odası Başkanı Necat Avcı, fındıklı hurmanın son yıllarda büyük talep gösterilen bademli hurmalara rakip olacağını söyledi. Kutsal topraklara giden milyonlarca hacı adayının tüketim potansiyelinin son derece önemli olduğunu ifade eden Avcı, "Bilindiği gibi hac döneminde milyonlarca insan hacca gidiyor. Bu potansiyelin görülmesi üzerine bademli hurma yapıldı. Çok yoğun bir tüketim oluyor. Bu tespit üzerinden biz de bununla alakalı bir çalışma yaptık. Çalışmalar

sonrasında teknik danışmanımız Prof. Dr. Turan Karadeniz'i sunum yapması Abu Dabi'ye gönderdik" dedi.

Fındığın tüketimin artması konusunda büyük mesafe alacaklarına inandıklarını ifade eden Avcı, "Abu Dabi'deki toplantıda fındığın hurmada kullanılması konusunda bir sunum yapılacak. Bademli hurma yapıldı. Çok fazla talep edildi. Hacı adaylarımız bunlardan almaya başladı. Biz de fındıklısını yapacağız. Tüm dünyada bunun damak zevkinin oluşmasıyla ilgili bir katkı sağlayacağız. Bu bir başlangıçtır. İlk hedefimiz buraya koymak ve tüketimini sağlamak. Ancak yaptığımız çalışmalarının sonucunu kısa sürede

alamayacağımızı biliyoruz. Bunlar uzun vadeye dayalı çalışmalardır. Tüketime katkısı olursa çok mutlu olacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2010 Çarşamba 14:21:01
Güncelleme :24 Mart 2010 Çarşamba 15:44:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?