5
Mayıs
2024
Pazar
ORDU

Fındıkta ürün borsası çözümü

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Ömer Aydın, fındık sektöründe yaşanan sorunların çözümünün 'Ürün Borsası' olduğunu belirterek, "Pazarlık ortamı oluşturulmadan fındıkta çözüm bulunmaz" dedi. 

Ömer Aydın, yaptığı açıklamada, fındığın temel probleminin 'fakir üretici ile zengin tüketicinin pazarlığında' yattığını, dünyada bu pazarlık ortamının sorun oluşturmaması için ya üreticinin ya ürünün desteklendiğini belirtti. 2000'li yılların başında Türkiye'nin destekleme fiyat politikasından vazgeçtiğini, ama çıkardığı kıyafetin yerine hangi kıyafeti giyeceğine karar veremediğini ifade eden Aydın, "Eğer ürünü desteklemeyecekseniz alternatif geliri olmayan üreticiyi desteklemek zorundasınız. Doğrudan Gelir Desteği yöntemi kaynak israfıdır. Dönüm başına zengine de fakire de bin YTL veriliyor. Oysa alternatif geliri olmayan üreticiye gelir desteği sağlanmalıdır" diye konuştu. 

Fındıkta yapılan uygulamaların birilerine haksız kaynak sağladığını, alternatif geliri olmayan ailelerin ise haklarının yendiğini söyleyen Aydın, "Fındıkta çözüm çağdaş ürün borsaları yöntemiyle pazarlık ortamının oluşturulmasından geçmektedir" şeklinde konuştu. 

iha
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2006 Pazartesi 11:08:51
Güncelleme :13 Kasım 2006 Pazartesi 11:18:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Alattin ERSOY IP: 81.213.231.xxx Tarih : 13.11.2006 12:33:46
SAYIN BAŞKANIM FINDIK konusunda yapmış olduğunuz değerlendirmenizi yürekten destekliyorum. Bölgemizin çok değerli mahsulünü değişik platformlarda dile getirmenizin konumunuz itibariyle daha etkili olacağına inanıyor sizi tekrar kutlar çalışmalarınızda başarılar dilerm.