5
Mayıs
2024
Pazar
ORDU

'Fransa mallarını boykot' çağrısı

Emek Partisi (EMEP) Ordu İl Başkanı Coşkun Özbucak, Türklerin Ermenilere soykırım yaptığı iddialarının inkarını suç sayan kanun tasarısı sebebiyle Fransa'yı 'Faşistlikle' suçladı. 

Coşkun Özbucak, yaptığı açıklamada, son dönemde yaşanan sözde soykırım tartışmalarının halkların kardeşliğini engellediğini, bu tür tartışmaların tamamen emperyalist devletler ve sermaye güçlerinin ortak hareketi olduğunu dile getirdi. Dünya egemenliği için uğraşan emperyalist devletler ve sermaye güçlerinin başarılı olmak için her yolu denediğini, bugün destekleyip iktidar yaptıklarını, yarın iktidardan indirebildiklerini belirten Özbucak, bu odakların egemenliklerini sürdürebilmek için din, dil, mezhep ve ulusal kimlik farklılıklarını kullandığını kaydetti.

Bugün de aynı oyunun oynandığını, ABD ve AB'yi yöneten emperyalistlerin çıkarları için yapay gündemler oluşturduklarını belirten Özbucak, "Sözde soykırım tartışmaları ile Türk-Ermeni-Rum-Kürt-Arap halklarının kardeşliğini zedeleyerek, 'böl-parçala-yönet' taktiğiyle sömürüsünü sürdürüyorlar. Demokrasinin beşiği diye iddia edilen AB ve ABD, insan haklarını yok eden emperyalist devletlerdir. Fransa devletinin gündeme taşıdığı sözde ermeni soykırımı iddiası, daha önce Fransa devleti yanında diğer emperyalist-kapitalist devletler tarafından da gündemleştirildi. Bu oyunu bozmak için dünya halklarının ortak tavır geliştirmesi gerekiyor" dedi. 

Fransa'nın Türklerin Ermenilere soykırım yaptığı iddialarının inkarını suç sayan kanun tasarısını gündeme getirmesini de eleştiren Özbucak, şöyle devam etti: Fransa devletinin bu tavrı, ırkçılığı körükleyen faşist bir yaklaşımdır. Oynanmak istediği oyun bozulmalıdır. Emperyalistlerin bu oyununa verilecek yanıt, Mecliste 'Cezayir soykırımı' konusunda yasa çıkarmak ya da 'Fransa mallarını boykot' etmek biçiminde olmamalıdır"

iha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2006 Salı 15:14:54
Güncelleme :10 Ekim 2006 Salı 15:21:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?