3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

GDO'lu yağ uyarısı!

GDO'LU YAĞ UYARISI

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karadeniz, son dönemde üretilen bitkisel yağlara yurtdışından ithal edilen GDO'lu (Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar) yağlar karıştırıldığı şeklindeki bilgilerin açıklığa kavuşturulması için 3 bakanlığa çağrı yaptı.

Prof. Dr. Turan Karadeniz, basında çıkan haberler üzerine yaptığı açıklamada, Tarım Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı'nın konu hakkında tüketicilerin kafasında oluşan soru işaretini cevaplandırmaları gerektiğini söyledi. Türkiye'de üretilen zeytinyağı, ayçiçek, kanola gibi bitkisel yağlara yurtdışından ithal edilen GDO'lu yağlar karıştırıldığı şeklinde haberler yayınlandığını, bu durumun tüketiciyi rahatsız ettiğini belirten Prof. Dr. Karadeniz, "Basından izlediğimiz kadarıyla

zeytinyağı, kanola gibi ürünlere dışardan GDO'lu yağların karıştırıldığı ileri sürülüyor. Tarım, Sağlık, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na çağrıda bulunuyoruz. Dışarıdan ithal edilen ham yağların GDO'lu olup olmadığı konusunda çalışma yapmalı, alınan tedbirleri açıklamalıdırlar" dedi.

Karadeniz, bugünkü şartlarda en güvenilir bitkisel yağın fındık yağı olduğunu da kaydederek, "Çünkü stoklarda yağlığa ayrılan hayli yüksek fındık var ve bunlar yağ yapılarak piyasaya sürülüyor. Fındık yağına hileli karışım olması bugünkü tablo ve rakamlar içerisinde mümkün değil. Ama diğer yağlar konusunda vatandaşın kafasında çok soru işareti var" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2010 Çarşamba 14:08:02
Güncelleme :22 Eylül 2010 Çarşamba 15:17:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?