4
Mayıs
2024
Cumartesi
ORDU

Genç çiftçilere sertifika

ORDU'DA 20 'GENÇ ÇİFTÇİ' SERTİFİKASINI ALDI

Ordu'da, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından yürütülen "Genç Çiftçi Eğitim Projesi" kapsamında düzenlenen ve 20 genç çiftçinin katıldığı eğitim tamamlandı.

İŞKUR, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İl Tarım Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen eğitimin son gününde yapılan sınavda başarılı olan 20 kursiyer belge almaya hak kazandı.

Konu ile ilgili sınavdan sonra İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen törene İl Tarım Müdürü İshak Hacıkamiloğlu, İŞKUR İl Müdürü Mehmet Döktür, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necattin Ömerustaoğlu ve TEDGEM adına Ziraat Mühendisi İlker Manyaz katıldılar.

Katılımcılar yaptıkları konuşmalarda, hızla artan dünya nüfusunun gıda gereksiniminin karşılanmasında tarımın önemine değinerek, köyden kente göçün arttığını, bunun sonucu olarak da köylerde genç nüfusun kalmadığı, düzenlenen bu eğitim de başarılı olan genç çiftçilerin köylerine giderek edindikleri bilgilerle çevresine örnek teşkil edecek çalışmalar yapacaklarını, bu yönüyle düzenlenen eğitimin son derece faydalı olduğuna dikkat çektiler.

Törende konuşma yapan genç çiftçiler de buradan edindikleri bilgiler ışığında köylerine döndüklerinde hayvancılık, meyvecilik ve seracılık yapmayı düşündüklerini belirttiler. Törende eğitimde başarılı olan çiftçilere İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan teşekkür belgesi verildi.

ORDU'DA 20 'GENÇ ÇİFTÇİ' SERTİFİKASINI ALDI
ORDU'DA 20 'GENÇ ÇİFTÇİ' SERTİFİKASINI ALDI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2011 Cumartesi 17:01:01
Güncelleme :9 Mayıs 2011 Pazartesi 16:46:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?