5
Mayıs
2024
Pazar
ORDU

Genç sanayiciler birleşti

Ordu'da, sosyo-ekonomik kalkınmaya katkı sağlamak ve özel sektörü temsil etmek amacıyla 30 genç işadamı biraraya gelerek Ordu Genç İşadamları Derneği'ni (ORGİAD) kurdu. Derneği açılışı kalabalık bir topluluğun katılımıyla gerçekleşti. 

Sırrı Paşa Caddesi üzerindeki bir iş merkezinin 3. katında hizmete giren ORGİAD'ın açılışına başta Belediye Başkanı Seyit Torun, CHP Ordu Milletvekili Kazım Türkmen, Jandarma Komutanı Kd. Albay Nevzat Yıldız, Emniyet Müdürü Rıdvan Güler ve kalabalık bir işadamı topluluğu katıldı. Açılışta bir konuşma yapan ORGİAD Başkanı Ayhan Kaymaz, dernek olarak misyonlarının Ordu'nun sosyo-ekonomik açıdan daha kalkınmış, gelişmiş modern bir kent olmasına katkı sağlamak olduğunu dile getirdi. Kaymaz, "Şehrimizi ve ülkemizi ilgilendiren sosyo-ekonomik sorunların sadece teşhisini değil, aynı zamanda görüşlerini ve çözüm yollarını bilimsel çalışmalarla destekleyerek hazırladığı proje ve raporları kamuoyuna ve ilgili mercilere sunacak ve bu görüşlerden hareketli tartışma platformları oluşmasını sağlayacağız" dedi. 

Ayhan Kaymaz'ın kurucu başkanlığını yaptığı ORGİAD'da 2. Başkanlığa Ömer Gürcan, genel sekreterliğe Mustafa Bülbül, genel saymanlığa Bülent Yıldırım, yönetim kurulu üyeliklerine Adnan Eren, Burhan Bölükbaşı ve Erkan Şahin getirildi.
.
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2006 Cuma 17:25:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Tarkan Deniz IP: 85.106.129.xxx Tarih : 1.07.2006 14:08:57
HERKESE MERHABA; Ordu ilinde isadamlarimizin bir araya gelmesi ile kurulmus olan ORSIAD Ordu Sanayici ve Isadamlari Dernegi'nin ardından İstanbul'da ORSİYAD Ordulu Sanayici Yönetici ve İşadamlari Derneği kuruldu geçen yıl.İstanbul'da ki ORSİYAD'ın açılışında akrabalarım ile bizzat kalabalık bir heyet olarak katıldım.Hatta Atatürk Kültür Merkezinde ilk etkinliklerinde bende kurucu üye olarak lanse edildim.Ayrıca Ordu'da bulunan ORSİAD'ın değerli yönetim kurulu başkanı önerisi ile fahri üye olarak kabul edildim.Şimdi ORGİAD kurulu haberi ile karşılaşıyoruz.Memleketimiz için hayırlı olsun.Ben bu haberin eski olduğunu düşünüyorum. En azından 2-3 ay önce kurulduğunu düşünmüştüm. Şimdi tek bir ricam var tüm bu iş dünyası derneklerimizin yada diğer derneklerimizin tek bir hedef için uğraşması.İstihdam.Ülkemizin ve elbette Ordumuzun en büyük sorunu iç ve dış göçler ve nedeni ise istihdam sorunudur.Bence SAĞRA konusu ÇAMSAN hukuki süreç konusu içte Orduluları ilgilendirdiği kadar dışta ülkemizi ilgilendiriyor ve kimse devekuşu gibi başını kuma gömmemeli bu bir bulaşıcı hastalık gibi tüm kurumlara sonrada hanelere sıçrar ve iç huzur bozulur.O yüzden benim sade bir vatandaş olarak tek isteğim asla derneklerin kendi içlerinde yönetim ayrılığına düşmemeleri ve diğer dernek ve kurumlar ile iletişim halinde somut projeler sunmalarıdır. Çünkü dernekciliğin mantığı budur. Yoksa tabela dernekciliğinden bir farkı kalmaz ve insanlarımız zarar görür.Ordu çok modern bir şehir ve tüm karadeniz şehirleri içinde hatırı sayılır bir yere sahip gerek eğitim alanında olsun gerekse de sosyal ve kültürel alanda. GELİN ORDUMUZA VE ŞEHRİMİZE İNSANIMIZA SAHİP ÇIKALIM VE SİYASİ HİÇBİR ÇIKAR KOLTUK SEVDASI GÖZETMEDEN YAPALIM. SAYGILARIMLA TARKAN DENİZ DÜNYA GENÇ LİDERLER VE GİRİŞİMCİLER FEDERASYONU, JCI ULUSLARARASI GENÇ TİCARET ODASI AVRASYA TOPLUMSAL PROJELER DİREKTÖRÜ(GENÇ MÜTEŞEBBİSLER DERNEĞİ TÜRKİYE AVRASYA ŞUBESİ) ORDU İLİ GÖNÜLLÜ TURİZM ELÇİSİ VE PROJE HAZIRLAMA KOMİSYONU ÜYESİ