8
Mayıs
2024
Çarşamba
ORDU

Güler: Kimsenin malına el koymadık

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmek için ucuz enerjiyle yatırımları tetiklediklerini, ÇEAŞ ve Kepez olayında iddia edildiği gibi kimsenin malına el koymadıklarını ve Türkiye’nin ihtiyacına yetecek kadar petrol kaynağı bulunmasının önemini dile getirdi.

Ramazan Bayramı tatilini geçirmek üzere geldiği memleketi Ordu’da, beraberindeki AK Parti Grup Başkanvekili Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa, milletvekilleri Hamit Taşçı ve Enver Yılmaz ile birlikte Ünye ve Fatsa ilçelerini gezerek partililer ve vatandaşlarla bayramlaşan Bakan Güler, ülkede güzel gelişmeler yaşandığına dikkat çekti.

Hükümetin çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüğünü, devlet-millet kucaklaşmasının en üst seviyede yaşandığını, birlik ve beraberliği hiçbir terör eyleminin bozamayacağını ve terör eylemleriyle Türkiye’nin devlet politikasını değiştirmesinin mümkün olmadığını kaydeden Bakan Güler, "Biz çok büyük bir ülkeyiz. Olaylar ve gelişmeler karşısında birbirine kenetlenen yapımızla dik duruşumuzda değişiklik olmayacağını her zaman gösteriyoruz. Türk Milleti kolay sarsılacak bir millet değildir. Terör dahil hiçbir girişim bizi yolumuzdan döndüremez" dedi.

ÇEAŞ, Kepez ve İmar Bankası konusuna da değinerek, "Biz kimsenin malına el koymadık" açıklamasını yapan Hilmi Güler, Türkiye’deki yolsuzlukların önünü tıkadıklarını vurguladı.
Rusya ile tekrarlanan doğalgaz sözleşmesinin önemini hatırlatan Güler, "Ucuz doğalgaz sayesinde ucuz enerji kullanılacaktır. Yaptığımız karlardan dolayı elektriğe de zam yapmayacağız. Ucuz enerjiyle yatırımları tetikliyoruz. Ülkemizde yeni sanayi tesisleri kurulacaktır. Yatırımda geç kalanlar ise yaptığı hatayı görecektir. Yatırım bundan böyle Türkiye’de gerekli desteği alacaktır" diye konuştu.

Karadeniz Sahil Yolu’nun Sinop’tan Hopa’ya kadar yeniden canlandığını, yolun 2005 sonuna kadar tamamen bitirileceğini, Çarşamba (Samsun)- Fatsa (Ordu) arası demiryolu projesinin etüd aşamasında olduğunu, etüdün olumlu çıkması halinde derhal rayların döşeneceğini kaydeden Bakan Güler, enerji konusunda şu açıklamaları yaptı:

"Elektrikte 11 aydır zam yapmadığımız gibi indirimler de yapıyoruz. Daha önce zamlar otomatiğe bağlanmıştı. O günler unutulmamalı. Biz popülizm yapmıyoruz. Yerli kaynaklara ağırlık verdik. Barajlarımızdan yüzde 35 oranında elektrik üretiliyordu. Yüzde 65 boşa gidiyordu. Artık gitmiyor. 60 ilimiz daha doğalgaza kavuşacak. 60 ilin içinde Ordu da var. Türkiye doğalgaz yatırımlarına 1984 yılında başladı. 1984’den 2004’e kadar 20 yıl geçmiş. Bu kadar zaman içinde döşenen çelik boru toplamı 5 bin 400 km. Biz ise, 1.5 yılda 3 bin 700 km. döşeyeceğiz. Türkiye bir şantiyeye dönecek. Ucuz enerjiyle yatırım ve üretim artacak. Petrol aramalarında aldığımız ilk izlenimlerden de görüyoruz ki şu anda Türkiye’nin ihtiyacına yetecek kadar bir petrol kaynağımız var. Rize- Trabzon arasındaki rezervlerden olumlu sonuç alacağımıza inanıyoruz. Bundan sonraki çalışmalar olumlu sonuç verirse petrol ihtiyacımızın çok büyük kısmını kendi kaynaklarımızdan elde edeceğiz".

MUHSİN YILMAZ-ORDU (İHA)
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2003 Çarşamba 00:00:15
Güncelleme :15 Ocak 2004 Perşembe 12:48:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?