3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Güneş paneliyle tasarruf etti

Ordu’nun Ünye ilçesinde 70’li yıllardan bu yana pamuk şekeri yaparak geçimini sağlayan Cemal Yıldırım, arabasına taktırdığı güneş panelleri sayesinde yakıttan tasarruf ediyor.

Fikri başkasından duyduğunu belirten ve pamuk şeker işinde teknolojiye ayak uydurarak günlük 25 TL’ye kadar yakıttan tasarruf etmeyi başaran 68 yaşında ki Cemal Yıldırım, yalnızca pamuk şeker sattığını belirtiyor.

80’Li yıllardan itibaren yeni çıkan gıdalar nedeni ile elma şekeri ve çam işi şekerleri satmayı bıraktığını ve yalnızca elma şekeri satmaya devam ettiğini belirten Cemal Yıldırım, işsiz kalmamak için mevcut işine devam ettiğini belirterek; “1970’den beri sürekli olarak bu işi yapıyorum ancak 80’li yıllardan sonra daha para gördüğümüz yok. Daha önceden 3 bin şeker satıyordum günlük şimdi 20 kişiye zor veriyorum. O zamanlar çam işi satıyorduk çikolata çıkınca bitti. Daha sonra top şekerler çıktı ve sattığımız elma şekeri işi bitti. Maalesef onu da bıraktım. Şimdi ise yalnızca pamuk şeker satıyorum. Bu işi de artık işsiz kalmamak için yapıyorum” dedi.

Cemal Yıldırım sözlerine şöyle devam etti: “Bana birisi güneş paneli taktırabileceğimi kafama soktu ve ucuz olduğunu söylemişti. Ucuz değilmiş ancak gidince aldım ve taktırdım. Şu anda denemedeyim aslında. Normalde kışın 15, yazın 25 TL yakıta para veriyordum ancak panel sayesinde şu anda yakıta para vermiyorum. Yakıt masrafımın fazla olmasının nedeni müşterilerin sürekli sıcak pamuk şeker istiyor olması. Sıcak bir pamuk şekeri birkaç dakikada müşteriye veriyorum eğer hazır olmazsa müşteri beklemiyor. Onun içinde sürekli elektriğe ihtiyaç var.”

Sigarayı da bırakarak yaptığı günlük tasarrufu 35 TL seviyelerine çıkardığını da belirten Cemal Yıldırım; “Bir kaç ay önce sigarayı da bıraktım ve yaptığım tasarruf 35 TL’ye kadar çıktı. Ancak benim bu işten bir karım olmuyor çünkü çocuklar önceden 1-2 TL harçlık alıyordu şimdi 10-15 TL alıyor. Benim karım olmadı belki ama para yabancıya gitmemiş oldu” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2013 Perşembe 18:30:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?