5
Mayıs
2024
Pazar
ORDU

Halk Eğitim'den bahar defilesi

Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü tarafından düzenlenen yıl sonu defilesini beğeniyle izlendi. Programa Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler de katıldı. 

Fatsa Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü tarafından Yalçın Hotel'de düzenlenen 3. Bahar Gecesi adlı programda Türk Halk Müziği konseri, Samsun Büyükşehir Belediye Konservatuarı halk oyunları gösterileri, Halk Eğitim Merkezi Yetişkinler Grubu Aydın Yöresi halk oyunları ve Ordu yöresi halk oyunu gösterileri sunuldu. 

Kısa süreliğini geceye katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, yaptığı konuşmasında programda sunulan folklor gösterilerinin önemine değindi. Güler, "Türk folklorümüz bizim temel unsurumuz, kültürümüzün bir parçası. Forklorsüz bir ülke, folklorsüz bir millet olmaz. Biz halkımıza layık olmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Doğalgaz geliyor, üniversitemiz kuruldu. Şimdi diğer çalışmalara başlıyoruz. Demiryolu ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Biz milletvekilleri ile birlikte hep beraber bir bütünüz. Hizmetin en iyisini yapmaya çalışıyoruz" dedi. 

Bakan Hilmi Güler programda yaklaşık 20 dakika kaldıktan sonra ayrıldı. Programın son bölümünde Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü kursiyerleri tarafından dikilen fantezi türü kıyafetler yine kursiyerler tarafından defilede katılımcıların beğenisine sunuldu.
.
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2006 Pazar 13:02:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?