3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

'Hamarat' referandum!

AK PARTİ'Lİ MUSTAFA HAMARAT'IN REFERANDUM ÇALIŞMASI

AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, 12 Eylül günü yapılacak halk oylaması ile 1982 Anayasası üzerinde şimdiye kadar yapılmış en kapsamlı, en önemli ve köklü değişikliği gerçekleştirmiş olacaklarını söyledi.

Referandum çalışmalarını sürdüren ve parti binalarında vatandaşlarla toplantılar yapan Mustafa Hamarat, bazı kesimlerin "Anayasa değişikliği yapmaya gerek var mıydı?" şeklinde sorular sorulduğunu hatırlattı.

"Türkiye'nin yeni bir Anayasa'ya, bu mümkün olmazsa bazı temel konularda kısmen de olsa değişiklik yapmaya her şeyden çok daha fazla ihtiyaç vardı" diye konuşan Hamarat, "1982 Anayasası, 12 Eylül 1980 darbesinden sonra yapılmış antidemokratik bir anayasadır. Bu Anayasa toplumumuzun en temel ihtiyaçlarını bile karşılayamaz hale gelmişti. Şu anda gündemde olan ve 12 Eylül günü oylayacağımız 82 Anayasası üzerinde şimdiye kadar yapılmış en kapsamlı, en önemli ve köklü değişikliği gerçekleştirmiş bulunuyoruz" dedi.

Aslında Cumhuriyet'in temel nitelikleri ve Devletin vazgeçilmezlerini ifade eden birkaç madde dışında, tepeden tırnağa yeni, çağdaş ve sivil bir Anayasanın hazırlanması gerektiğini kaydeden Hamarat, "Bu güne kadar bu yönde atılan adımların statükocu güçler ve statükocu muhalefet tarafından nasıl engellendiği kamuoyunun malumudur. Halkın arzusu demokratik yöntemlerle hazırlanacak ve kabul edilecek sivil bir anayasadır" şeklinde konuştu

AK PARTİ'Lİ MUSTAFA HAMARAT'IN REFERANDUM ÇALIŞMASI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2010 Cumartesi 11:59:00
Güncelleme :14 Ağustos 2010 Cumartesi 13:27:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?