4
Mayıs
2024
Cumartesi
ORDU

Hanımlar hünerlerini sergiledi

ORDU YEMEKLERİNDE YENİ LEZZETLER

Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, tarafından, 'Kadın İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı' kapsamında yürütülen "Bazı Aromatik Bitkilerin Unlu Mamullerde Kullanımı" adlı proje kapsamında Ordu ili ve ilçelerinde düzenlenen eğitim faaliyetleri sona erdi.

Eğitim faaliyetleri süresince toplamda 200 işsiz ev hanımına Ordu'da doğal olarak yetişen ve yöresel isimleriyle tanınan sakarca, melocan, kaldirik ve hoşkıran gibi aromatik bitkilerin faydaları ve bu bitkilerin unlu mamullerde ne şekilde kullanılabileceği konusunda bilgiler verildi. Eğitimler sonunda katılımcı ev hanımlarının hünerli ellerinden çıkan birçok farklı ürün sergilendi. Hazırlanan ürünler arasında Kabadüz'den ev hanımı Nuray Arslan'ın yaptığı "Isırganlı Kek", Gülyalı'dan Ayşe Çakmak'ın hazırladığı "Melocanlı Börek" ve Perşembe'den Ajda Ünal'ın marifetli ellerinden çıkan "Kıymalı Pazılı Türkistan Mantısı" katılımcılar ve proje personeli tarafından büyük beğeni topladı. Ordu'nun yöresel lezzetleri arasında yeni katılan yemekler açılan sergide adeta kapışıldı.

Konuyla ilgili bilgi veren Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, "Kursiyerler uygulama aşamalarında yöremizdeki aromatik bitkileri kullanarak unlu mamuller hazırladılar. Bu şekilde üretilen unlu mamuller proje kapsamında kurulacak olan üretim ünitesi için önemli bir esin kaynağı olacak ve Ordu'da kadın istihdamı sağlanmış olacaktır. Bu sayede ev hanımları kurulacak olan üretim ünitesinde birbirinden lezzetli ürünleri Ordu'ya ve ülkemize tanıtılmışmış olacaktır" dedi.

ORDU YEMEKLERİNDE YENİ LEZZETLER
ORDU YEMEKLERİNDE YENİ LEZZETLER
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2011 Salı 13:13:00
Güncelleme :3 Mayıs 2011 Salı 13:32:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?