4
Mayıs
2024
Cumartesi
ORDU

Hayırseverden köyüne vefa

HAYIRSEVER İŞADAMINDAN KÖYÜNE VEFA

İstanbul'da yaşayan Ordulu işadamı Mehmet Adil Yalçın, doğup büyüdüğü köyünde bulunan 64 yıllık okulun son yapılan Seviye Belirleme Sınavı'nda Türkiye genelindeki devlet okulları arasında 1. olması üzerine tam donanımlı yeni bir okul yaptırıyor.

Ordu'nun Merkez Eyüplü köyü şehit Sezar Aydın İlköğretim Okulu'nun son yapılan Seviye Belirleme Sınavı'nda Türkiye genelindeki devlet okulları arasında 1. olması, köyün talihini değiştirdi. Devlet okulları arasında 1. olması üzerine tüm gözler, 1947 yılında inşa edilen ve 64 yıldır hizmet veren şehit Sezar Aydın İlköğretim Okulu'na çevrildi. Okul binasının artık ihtiyaca cevap veremeyecek durumda olması üzerine harekete geçen hayırsever işadamı Mehmet Adil Yalçın, yeni okul yaptırma sözü verdi. Kısa zamanda inşaatına başlanan ve kaba kaba inşaatı biten okulda engelliler için asansör, laboratuar, konferans salonu ve yemekhanenin yanı sıra tüm sosyal alanlar bulunuyor.

Ordu İl Genel Meclis Başkanı Engin Tekintaş, İl Genel Meclis üyeleri ile birlikte okul inşaatını ziyaret etti. İnşaatın hızlı ilerlemesinden oldukça mutlu olduklarını vurgulayan Engin Tekintaş, "Hayırsever işadamı Mehmet Adil Yalçın'ı, doğup büyüdüğü köyünü unutmamasından dolayı tebrik ediyorum. Takdir ederseniz eğitimsiz bir toplumun ne gibi durumlara düştüğünü herkes biliyor. 3 katlı 8 derslikli okulun yemekhanesinden, laboratuarına, engelli asansöründen konferans salonuna kadar tam donanımlı olacağını gördük. İnşallah açılışında da, derslerin başladığı gün de burada oluruz. Böyle hayırseverlerimizin olmasını devlet ve millet kaynaşması açısından çok olumlu buluyorum" dedi.

HAYIRSEVER İŞADAMINDAN KÖYÜNE VEFA
HAYIRSEVER İŞADAMINDAN KÖYÜNE VEFA
İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2011 Salı 17:55:00
Güncelleme :1 Şubat 2011 Salı 18:41:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?