3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Hekim ve eczacılar buluşuyor

HEKİM VE ECZACILAR AYNI KOOPERATİFTE BULUŞUYOR

Ordu Tabipler Odası önderliğinde oluşturulan konut kooperatifi ile hekim ve eczacılar aynı konutlarda bir araya gelecek.

Ankara'da yapılacak ve S.S Karadeniz Sağlık Yapı Kooperatifi adı verilen proje 3 blok halinde toplam 132 konuttan oluşuyor. Proje hakkında bilgi veren Ordu Tabipler Odası Başkanı Dr. Özgür Enginyurt, projenin Türkiye'de hekim ve eczacıların bir araya geldiği ilk ve tek konut projesi olduğunu söyledi.

Konut projesi için Ankara ilini seçtiklerini ifade eden Dr. Enginyurt, "İnsanlar yatırımlarını daha fazla büyük şehirlerini yapmak istiyorlar. Bu nedenle Ankara olmasına kadar verdik. İkinci etabını İstanbul'da düşünüyoruz. Tabipler Odası olarak buna öncülük ediyoruz. Bunun için bir yapı kooperatifi kurduk. Çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Ortak kullanım alanlarında havuzun dahi bulunduğu lüks daireler olduğunu ifade eden Dr. Enginyurt, "Meslektaşlarımız olarak gördüğümüz eczacılarla bir araya geldik. Yönetim oluşturuldu. Arsa bulundu ve özel bir banka ile anlaşma sağlandı. Türkiye'de örneği olmayan ilk ve tek projedir. 132 konut ve 3 bloktan oluşuyor. Ortak kullanım alanlarında yüzme havuzu ve tenis kortu bulunuyor. Futbol, basket ve koşu alanları bulunan geniş bir site olacak. Ankara'da Eskişehir yolu üzerinde Çankaya Üniversitesi yeni kampüsüyle yan yana bulunuyor. 2010 Nisan ayında başlanması düşünülen projeyi 2011 Nisan ayında bitirmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Şuana kadar 65 başvurunun yapıldığını ve 100 üye tamamlandığında projeye start verileceklerini ifade den Dr. Enginyurt, "Konutlar 152 metrekare ve kaloriferli lüks daireler olacak. Yaklaşık 96 bin TL mal olacak. Çünkü müteahhit firmanın orada bir başka işi var. Konutların yapılacağı arazi müteahhit firmanın yapmış olduğu inşaata çok yakın. Arsa maliyeti Ankara'da daha düşük. Bunlar hep maliyeti düşürüyor. Bunlar bir araya geldiğinde 96 bin TL gibi çok uygun bir fiyata Ankara'da lüks bir daire sahibi olunabilecek. Ordu dışında katılımlar var" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2010 Çarşamba 12:32:04
Güncelleme :20 Ocak 2010 Çarşamba 17:37:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?