9
Mayıs
2024
Perşembe
ORDU

Hemşire dediğin böyle olur !

Ordu’da meydana gelen bir trafik kazasında yaralanan kişiyi karga tulumba hastaneye yetiştirmek isteyen vatandaşlara engel olan bir hemşire, ambulans gelinceye kadar yaralının başında bekledi.

Sahil Caddesi üzerinde Mithat Aydın (45) idaresindeki 61 DL 055 plakalı otomobil, yoldan karşıya geçmek isteyen ve aniden önüne çıkan Yusuf Ünal’a (46) çarptı. Bu sırada olay yerinin tam karşısında bulunan evlerinin balkonunda çamaşır asmakta olan 112 Acil Servis hemşiresi Semray Okay (26), çarpmanın etkisiyle yerde kıvranan Yusuf Ünal’ı karga tulumba hastaneye götürmek isteyen vatandaşları görünce, onlara seslenerek kendisini beklemelerini söyledi.

Hemen 112 Acil Servis’e telefon edip durumu bildirdikten sonra yola inen Semray hemşire, yaralının başının altına bir yastık koyarak rahat etmesini sağladı. Daha sonra kemiklerinin zarar görmemesi için sağlıklı yatış pozisyonuna getirdi. Ardından ambulansı beklemeye başlayan hemşirenin bu uygulamasını vatandaşlar ilgiyle seyretti. Ambulansın gelmesiyle ilk müdahalesi yapılan yaralı Yusuf Ünal, Ordu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

İzinli olduğu bir günde meydana gelen olaya müdahale eden hemşire Semray Okay, "Boğulan insana suni teneffüs yapılırken en önemli ihtiyaç temiz havadır. Ancak meraklı kalabalık boğulan kişinin başına toplanıp bunu engelliyor. Araç çarpan insan ambulans beklenmeden hemen karga tulumba hastaneye yetiştirilmeye çalışılıyor. Bu durum çarpmanın etkisiyle travmaya uğrayan vücutta kemik düzenine zarar veriyor, hatta zaman zaman kemikler kırılıyor. Balkonda çamaşır asarken bunu gördüm ve hemen müdahale ettim" dedi.

Kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğü ve sürücü Mithat Aydın’ın gözaltına alındığı bildirildi.

METİN AKYÜREK-ORDU (İHA)
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2003 Pazartesi 00:00:15
Güncelleme :15 Ocak 2004 Perşembe 12:46:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?