3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Hisarcıklıoğlu'ndan birlik çağrısı

HİSARCIKLIOĞLU'NDAN TERÖRE KARŞI BİRLİK ÇAĞRISI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, terörle mücadelenin sabır gerektirdiğini belirterek, "Bu sabır birlik ve berberlikle çözülebilir. Siyasi partililerin ve sivil toplum örgütlerinin bu anlamda birlik ve beraberliğine ihtiyaç vardır" dedi.

Rifat Hisarcıklıoğlu, Ordu'nun Fatsa ilçesine gelerek Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası'nı ziyaret etti. İlk olarak Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası'nı(FATSO) ziyaret eden Hisarcıklıoğlu'na, FATSO Başkanı Tayfun Karataş ve Meclis Başkanı Fahri Tanrıkulu tarafından plaket, Fatsaspor atkısı ve üzerinde Rifat Hisarcıklıoğlu yazan bir forma hediye edildi.

TOBB Başkanı daha sonra Fatsa Ticaret Borsası'na geçti. Hisarcıklıoğlu'nu Ticaret Borsası girişinde Borsa Meclis Başkanı Süleyman Keskin karşılarken, bir kız çocuğu da bir buket takdim etti.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu burada fındıkla ilgili yaptığı açıklamada, önümüzdeki dönemde lisanslı depoculuk ile birlikte Ürün İhtisas Borsası'nı kurarak Toprak Mahsulleri Ofisi ve Hazine Müsteşarlığı ile beraber ürünün rekoltesiyle birlikte fındığın fiyatının tespit edildiği bir yapıyı kurmuş olacaklarını belirterek, "Önümüzdeki dönemde artık fındık fiyatının belirlendiği yerler borsaların kendisi olacak" dedi.

Terör olaylarıyla ilgili sorular üzerine Hisarcıklıoğlu, "Kesinlikle şiddeti ve terörü kınıyoruz. Bu ülke bir bütün, kimsenin Türkiye'yi ayırt etmesi, birbirinden kopartması mümkün değildir. Terörle mücadele sabır ister. Bu sabır birlik ve berberlikle çözülebilir. Siyasi partililerin ve sivil toplum örgütlerinin bu anlamda birlik ve beraberliğine ihtiyaç vardır. Evlatlarımızı kaybediyor olmaktan dolayı büyük üzüntü içerisindeyiz" diye konuştu.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu muhalefetin erken seçim istemesiyle ilgili bir soruya da, "Erken seçimle ilgili karar Türkiye Büyük Millet Meclisi'nindir. İktidar partisinin genel başkanı Sayın Başbakan erken seçimin olmayacağını söylüyor. Başbakan böyle söylediği zaman bunun başka çeşidini söylemek doğru değil" şeklinde cevap verdi.

HİSARCIKLIOĞLU'NDAN TERÖRE KARŞI BİRLİK ÇAĞRISI
HİSARCIKLIOĞLU'NDAN TERÖRE KARŞI BİRLİK ÇAĞRISI
HİSARCIKLIOĞLU'NDAN TERÖRE KARŞI BİRLİK ÇAĞRISI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2010 Cumartesi 16:08:03
Güncelleme :28 Haziran 2010 Pazartesi 11:55:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cafer yılmaz IP: 88.244.117.xxx Tarih : 27.06.2010 13:12:19

sabır mı?hisarcıklıoğlu benim oğlum 32 yaşinda bu terör 40 sene önce başladı.konuşuken mantıklı konuş.sen mantıklı bir insansın.