3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Hükümet Caddesi yenilenecek

ORDU HÜKÜMET CADDESİ YENİLENECEK

Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürü Erkan Gülderen, 8 tescilli yapının tespit edildiği Hükümet Caddesi'nin yenileneceğini açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın yaklaşık 1 yıl önceki ziyareti sırasında gündeme getirdiği Hükümet Caddesi'nin yenilenmesiyle ilgili çalışmaların hız kazandı. Bu konuda bakanlık düzeyinde çalışmalar yürüten Kültür ve Turizm Müdürlüğü, bakanlıktan gelecek onayın ardından proje çalışmalarına başlayacak. Söz konusu cadde ile ilgili tescilli yapıların tespitinin yapıldığını ifade eden Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Gülderen, "Konuyla ilgili son olarak sokak sağlıklaştırması için bakanlığımızdan talepte bulunduk. Oradaki tescilli yapıların tespiti yapıldı. Askerlik Şubesi'ne kadar olan alanda 8 adet tescilli yapı ortaya çıktı. Onunla ilgili çalışma başlattık. Bakanlığa gerekli yazıları yazdık. Gelecek cevabı bekliyoruz" diye konuştu.

Ordu'daki diğer faaliyetleriyle de ilgili bilgi veren Gülderen, Eskipazar'da bulanan büyük hamamın onarımı için ödenek beklediklerini kaydetti. Hamamların mülkiyetiyle ilgili köy ihtiyar heyetinin karar aldığını dile getiren Gülderen, "Hamamlar köy tüzel kişiliğindi. Bize tahsisini yaptılar. Bakanlığa yazdık. Gelecek sonuç üzerine çalışmalarımızı başlatacağız" şeklinde konuştu.

Fatsa Cıngırt Kalesi ve Yoroz Kent Ormanı ile ilgilide bilgi veren Gülderen, "Yine Fatsa'da Cıngırt Kalesi'nin zirve kısmı arkeolojik alandır. Buranın çevre düzenlemesiyle ilgili bir çalışma yapacağız. Bunun için Orman Bölge Müdürlüğü'nden daha büyük ilgi bekliyoruz. Aynı durum Saraycık'ta bulunan Yoroz Kent Ormanı'nın Özel İdare'ye devri konusu. Orman Müdürlüğü'nün yine yolu iyileştirmesi gerekiyor. İl Özel İdare'ye devri konusunda bir sorun yaşanmadı. 1 ay içerisinde gerekli prosedürler halledilerek devri gerçekleştirilecek" ifadelerini kullandı.

ORDU HÜKÜMET CADDESİ YENİLENECEK
İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2010 Cuma 14:29:02
Güncelleme :2 Nisan 2010 Cuma 14:33:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?