3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

İçme suyu projesi hazır

ORDU İÇME SUYU PROJESİ HAZIR

Devlet Su İşleri (DSİ) 7. Bölge Müdürü Ömer Faruk Yiğitsoy, Ordu'nun uzun vadede içme suyu ihtiyacını karşılamak için hazırlanan projede sona gelindiği açıkladı.

Şehrin uzun vadeli içme suyu ihtiyacının Melet çayı üzerinde enerji amaçlı yapılacak olan Ordu regülatöründen karşılanması amacıyla hazırlanan proje çalışmaları devam ediyor. 2009 yılı sonu itibariyle yüzde 95 oranında tamamlanan projenin 2010 yılında bitirilerek inşaatının ihale edilmesi hedefleniyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan DSİ 7. Bölge Müdürü Ömer Faruk Yiğitsoy, Ordu ve Ünye ilçesi içme suyu projelerinin yatırım programına alındığını açıkladı.

2007 yılında proje çalışmalarına başlayan içme suyu işleri için 16 milyon TL ödenek ayrıldığını ifade eden Yiğitsoy, "2009 yılı sonu itibariyle proje işimiz yüzde 95 oranında bitti. 2010 yılında bu proje yapımları tamamen bitecek. Çok az bir kısmı kaldı. İşlerinin yapım ihalesi yatırım programına alındı. Ünye içme suyu ishale hattı ve arıtma tesisleri için 9 milyon TL, Ordu içme suyu ve arıtma tesisleri için 7 milyon ödenek ayrıldı. Bunların ihalesi Devlet Planlama Teşkilatı'nın (DPT) onay vermesi durumunda DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yapacak" dedi.

Ordu içme suyu arıtma tesisindeki gecikmenin sebebini açıklayan Yiğitsoy,"Beklememizin sebebi şuydu; Ordu içme suyunu yapabilmemiz için regülatörün özel sektör tarafından yapılmasıydı. Özel sektör su kullanım anlaşmasını yaptı ve işe başladı. Bununla paralel olarak Ordu içme suyu projesi devam edecek" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2010 Salı 14:14:04
Güncelleme :23 Mart 2010 Salı 14:18:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?