3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

İftarını Ordu'da açtı!

BAŞBAKAN ERDOĞAN İFTARINI ORDU'DA AÇTI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Ana muhalefetin lideri çıkıyor diyor ki, 'Başörtüsü sorununu ben çözerim'. Kim diyor, sayın Kılıçdaroğlu. İnandınız mı? Bunu Anayasa Mahkemesi'ne kim götürdü. CHP götürmedi mi? Anayasa Mahkemesi'ne giden yazıda Sayın Kılıçdaroğlu'nun imzası yok mu? Dürüst ol, dürüst" dedi.

Başbakan Erdoğan, Samsun mitinginin ardından helikopterle geldiği Ordu'da iftarını açtı. 19 Eylül Stadı'na helikopterle inen Erdoğan, yaya olarak Orta Cami bahçesinde kurulan 10 bin kişilik iftar sofrasına geldi. Başbakan Erdoğan, iftarını Ordulularla birlikte açtı. Erdoğan iftarını açtıktan sonra kürsüde iftar alanında kendisini bekleyen yaklaşık 10 bin kişiye hitap etti.

Türkiye'nin 13 Eylül sabahından itibaren yeni ve aydınlık bir geleceğe yürüyeceğini belirten Başbakan Erdoğan, artık Türkiye'nin kendi rotasını kendisinin çizdiğini, bu rotayı da milletin belirlediğini ifade etti. Muasır medeniyet seviyesine yeni adımlarla tırmandıklarını belirten Erdoğan, "Türkiye 12 Eylül'den sonra yeni bir aydınlığa ulaşacak. Eğer hakkın, hukukun üstünlüğünü istiyorsak, eğer daha yeni bir Anayasa Mahkemesi istiyorsak, Anayasa Mahkemesi'nin bir partisinin arka bahçesi gibi değil de milletin ön bahçesi olmasını istiyorsak 12 Eylül'de el ele evet oyu vereceğiz" diye konuştu.

"ARTIK DARBELER OLMASIN"

Başbakan Erdoğan, Türkiye'de artık ağır bedeller ödettirilen dönemlerin yaşanmasını istemediklerini belirterek, "Biz artık bu ülkede karanlık noktaların aydınlığa kavuşmasını istiyoruz. Biz artık bir daha 27 Mayıs'lar, 12 Eylül'ler, 28 Şubat'lar yaşanmasın istiyoruz" dedi.

12 Eylül'de Ordululardan 'evet' oyu isteyen Başbakan Erdoğan, "12 Eylül'de adeta yeniden doğacağız. 12 Eylül, Türkiye'nin ileri demokratik standartlara kavuşması, üstünlerin hukukundan milletin üstünlüğüne geçmesidir. Sosyal, siyasal ve demokratik hakların çok daha ileri seviyelere ve evrensel normlara kavuşturuyoruz. Hanım kardeşlerimizin, yaşlılarımızın, çocuklarımızın, gazilerimizin, şehitlerimizin yakınlarının haklarını anayasal güvence altına alıyoruz" diye konuştu.

"BAŞÖRTÜSÜ KARARINI ANAYASA MAHKEMESİ'NE KİM GÖTÜRDÜ"

Başbakan Erdoğan, "Türbanı biz özgür kılacağız" diyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na yüklendi. Erdoğan şöyle konuştu:

"Başörtülü kızlarımız inancından dolayı okumak istediği üniversiteye girememişti. 411 oy anayasa değişikliğini parlamentoda gerçekleştirdik. O arada ana muhalefetin lideri çıkıyor diyor ki, 'Başörtüsü sorununu ben çözerim'. Kim diyor, sayın Kılıçdaroğlu. İnandınız mı? Bunu Anayasa Mahkemesi'ne kim götürdü. CHP götürmedi mi? Anayasa Mahkemesi'ne giden yazıda Sayın Kılıçdaroğlu'nun imzası yok mu? Dürüst ol, dürüst"

Anayasa değişikliği paketinin AK Parti projesi olmadığını belirten Başbakan Erdoğan, bu paketin 73 milyona ait olduğunu belirtti. 12 Eylül itibariyle milletin hukuka ve aydınlığa kavuşacağını dile getiren Erdoğan, "2011 seçimlerinden sonra çok daha kapsamlı bir anayasa değişikliği yapacağız" açıklamasında bulundu.

"OR-Gİ HAVAALANI BAŞLIYOR"

Fatsa-Ordu çevre yolu ve Karadeniz sahil yolunu örnek gösteren Erdoğan, muhalefet liderlerinin bu yollardan geçtiğini ama sonra da 'AK Parti ne yaptı ki' dediklerini kaydederek, "Bu yolları biz yaptık. Aşk bu aşk. Ferhat'a dağ dayanır mı" ifadelerini kullandı.

Ordu ve Giresunluların özlemle beklediği havaalanı konusunda müjde veren Başbakan Erdoğan, "OR-Gİ'nin proje çalışmaları yılbaşına kadar bitiyor. 2011'in ilk çeyreğinde, en geç Mart ayında temelini atmayı hedefliyoruz. Böylelikle Ordu ve Giresun'un bir sorununu da çözmüş olacağız" dedi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN İFTARINI ORDU'DA AÇTI
BAŞBAKAN ERDOĞAN İFTARINI ORDU'DA AÇTI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2010 Pazar 21:50:04
Güncelleme :22 Ağustos 2010 Pazar 22:15:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kiris n IP: 83.163.229.xxx Tarih : 23.08.2010 13:15:33

Rahmetli Ecevitin baslattigi yol sizin zamaninizda bitti dogru. Sizmi baslattiniz o yolu? ORGI ye gelincede her secimlerde soz veriyorsunuz ordudan oy almak icin bunu sizde biliyorsunuz. Ben soruyorum Simdi Hayir cikarsa sandiktan verdiginiz sozu tutacakmisiniz yoksa gelecek secimlere kadar bekleyecekmisiniz?  Sizler ORGI yi yaptiramazsiniz ancak secimden secime soz verirsiniz. Halk zaten verdi orgi havalimanini parsini yillar once. Nerede o paralar?