4
Mayıs
2024
Cumartesi
ORDU

İHL mezunları hasret giderdi

ÜNYE İHL MEZUNLARI HASRET GİDERDİ

Ünye'nin İmam Hatip Lisesi'nden mezun olanlar düzenlenen piknikte bir araya gelerek hasret giderdi.

Ünye İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (ÜNİMDER) tarafından organize edilen 5. Buluşma Günü İnkur Çet Dağı’nda gerçekleştirildi.

Mezunlar ve yakınları piknik havasında birbirleriyle hasret giderirken programa katılanlara pilav ikram edildi. Garaj Camii İmam Hatibi Adem Kuşçu ve ekibinin sunduğu Türk Tasavvuf Musikisi de mezunlardan tam not aldı.

Programa AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, HAS Parti Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Abdullah Arar, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Çamyar, Saadet Partisi İlçe Başkanı Özgür Şahin, AK Parti İkizce İlçe Başkanı Sıtkı Siyanbaş, Tekkiraz Belediye Başkanı Necdet Yılmaz, Ünye Milli Eğitim Müdürü Mehmet Gür, Çaybaşı Milli Eğitim Müdürü Ali Rıza Tobay, daire amirleri, okul müdürleri ve çeşitli sivil toplum kuruluşunun başkanları katıldı.

ÜNİMDER Başkanı Tamer Uysal, burada yaptığı konuşmada, katılımdan son derece memnun olduklarını belirterek, bu tür programları devam ettireceklerini söyledi. İmam Hatiplileri Çet Dağında ağırlayan ve kendiside İmam Hatip Lisesi mezunu olan İnkur Belediye Başkanı Mehmet Okuyucu da, imam hatipli olmaktan büyük onur duyduğunu ifade ederek, "Bir zamanlar bize, siz doktor, mühendis, kaymakam, vali hatta muhtar bile olamazsınız dediler. Elhamdülillah biz bunların hepsini olduk. Milletimizin teveccühü ile belediye başkanı olduk, Başbakan olduk. İmam Hatip Liselerinin kuruluşuna katkı veren, bütün varlığını bu yönde feda edenlere Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

"İHL NESLİ, ALTIN BİR NESİLDİR"

Emekli Samsun İl Müftüsü Osman Şahin de yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi: "İmam Hatiplilik bir ruhtur, bir ülküdür. Bu topluluk ağzı dualı topluluktur. Bu davaya gönül vermiş herkese Allahtan rahmet diliyorum. Edirne'den Kars'a kadar bu camiadan yetişmiş insanlara, anne, babalarına teşekkür ediyorum. Bu camiayı Cenabı Hak korudu, muhafaza etti. Bundan sonrada yüzünü ak etsin. Bu yol öyle bir yol ki, bu yolun sağında Hz.Ebu Bekir, solunda Ebu Cehil'ler var. Bu kesinlikle ideolojik bir sınıflandırma değil, tarih boyunca var olan realitedir. Bu hizmetleri engellemek isteyenler daima olacaktır. Aynı zamanda bu nesle her türlü yaftayı da yakıştırmışlardır ancak hırsız diyememişlerdir. Bundan sonrada inşallah denilmeyecektir. Bu nesilden hırsız yetişmez. Bu nesil emniyeti, güveni kötüye kullanmaz. Emanete hıyanet etmez. Üstün ahlak sahibi bir nesildir. Bu nesil içinde asla vatan haini çıkmamıştır, bundan sonrada çıkmayacaktır. Bu nesil vatanına, milletine bağlı, ezanına, bayrağına, istiklal marşına bağlı ve saygılıdır. Kendi imkanlarından taviz verir ancak bu değerlerinden taviz vermez. Böylesine altın bir nesildir. Bu nesli selamlıyor ve alkışlıyorum."

ÜNYE İHL MEZUNLARI HASRET GİDERDİ
ÜNYE İHL MEZUNLARI HASRET GİDERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2011 Salı 17:15:05
Güncelleme :26 Temmuz 2011 Salı 17:21:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?