5
Mayıs
2024
Pazar
ORDU

İlçelere doktor ataması yapıldı

AK Parti Ordu Milletvekili Enver Yılmaz, doktor eksikliği bulunan 24 sağlık ocağı ile 6 Devlet Hastanesi'ne uzman ve pratisyen doktor atandığını söyledi. 

Kırsal kesimdeki sağlık ocaklarının büyük bir görevi yerine getirdiğini, bu kuruluşların devletin halk sağlığını en yakından ilgilendiren birimleri olduğuna dikkat çeken Enver Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, doktor eksikliği bulunan devlet hastaneleri ile sağlık ocaklarına doktor atamalarına devam ettiklerini belirtti. Akkuş, Gölköy, Gürgentepe, Korgan, Mesudiye ve Ulubey Devlet hastanelerine birer doktor, 24 sağlık ocağına da 31 doktor atandığını belirten Yılmaz, "Sağlık alanında gerçekleştirdiğimiz reformlara paralel olarak sağlık kuruluşlarından yararlanan vatandaş sayımız giderek artıyor. Bu durumda kırsal kesimde ise sağlık ocaklarının önemi giderek daha artıyor. Bu sebeple doktor eksikliği bulunan ilçe devlet hastanelerimizin yanı sıra sağlık ocaklarına doktor atamalarına ağırlık vermeye başladık. Bu çalışma kapsamında 6 devlet hastanesi ile 24 sağlık ocağına doktor atamalarını gerçekleştirdik. 2007 yılında ise atamalar devam edecek" dedi. 

Yılmaz'ın verdiği bilgiye göre, doktor ataması gerçekleştirilen sağlık ocakları şunlar: “Akkuş Çayıralan ve Kızılalan Sağlık Ocakları, Aybastı Merkez Sağlık Ocağı, Çamaş Merkez Sağlık Ocağı, Çatalpınar Merkez Sağlık Ocağı, Çaybaşı Merkez Sağlık Ocağı, Fatsa Geyikçeli ve Hatipli Sağlık Ocakları, Gölköy Merkez Sağlık Ocağı, Gürgentepe Merkez Sağlık Ocağı, , İkizce Kaynartaş ve Merkez Sağlık Ocakları, Kabadüz Merkez Sağlık Ocağı, Kabataş Alankent Sağlık Ocağı, Korgan Merkez ve Tepealan Sağlık Ocakları, Kumru Merkez Sağlık Ocağı, Perşembe 1 ve 2 Nolu Sağlık Ocakları, Ulubey Durak, Merkez ve Uzunmahmut Sağlık Ocakları ile Ünye Fatih Sağlık Ocağı.”

iha
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2006 Çarşamba 13:42:49
Güncelleme :8 Kasım 2006 Çarşamba 13:51:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?