3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

İnşaat sektörü durağan

ORDU'DA İNŞAAT SEKTÖRÜNDE DURAĞANLIK YAŞANIYOR

Ordu Mimarlar Odası Başkanı Mehmet Özçelik, Ordu merkezde inşaat sektöründe durağanlık olduğunu, Fatsa ilçesinde artış gözlendiğini söyledi.

1 Ocak 2011 tarihinde yürürlüğe girecek olan Yapı Denetimi Kanunu uygulamaları kapsamında oda faaliyetleri hakkında bilgi veren oda başkanı Mehmet Özçelik, oda üyeleriyle denetim kanunu ve yönetmeliği uygulamaları hakkında bilgilendirme eğitimleri düzenlediklerini kaydetti. Bilgilendirme eğitimi sonrasında bazı firmaların yapı denetimi firmaları kurduğunu belirten Özçelik, "34 firma yapı denetimi belgesi almak için başvurdu. Tabii bunların arasından 10 tanesine belge vereceğiz. Bu belge verme işlemi ise kura ile gerçekleştirilecek" diye konuştu.

Yapı ve imar uygulamalarına değinen Özçelik, ilde imara açılan yeni bölgelerin olmadığını, mevcut yapılaşma ile ilgili uygulamaların sürdüğünü belirtti. "Ordu merkez de yapılaşma anlamında durağanlık var" diyen Özçelik, "Fatsa içmesinde yoğunluk var. Ünye ilçesinde de durağanlık söz konusu. Ordu'da ciddi anlamda inşaat sektörü yok. Zaten 2002 yılından bu yana deprem yönetmeliği uygulanıyor, inşaatlar bu doğrultuda yapılıyor" şeklinde konuştu.

Özçelik, depreme her açıdan hazırlıklı olunması gerektiğini, bilimsel verilerden uzak alanlarda konut yapılmaması gerektiğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2010 Pazartesi 16:41:01
Güncelleme :18 Ekim 2010 Pazartesi 18:19:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yeliz IP: 88.255.36.xxx Tarih : 20.10.2010 10:08:06

Ordu'ya tayin isteyen biri olarak, inşaat sektörünün durağan olmasının nedeni; Deprem Yönetmeliği gereğince, depreme dayanıklı binalar mı yapılmıyor ya da yapılamıyor (Zira Karadeniz 3.derece deprem kuşağında ve bu durumda Fatsa da deprem kuşağında oluyor), herkes ev sahibi mi yoksa nüfus artışı mı yok?