5
Mayıs
2024
Pazar
ORDU

İranlı tırnakçı yakalandı

Ordu'nun Ünye İlçesi'nde, tırnakçılık suretiyle hırsızlık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan İran uyruklu 2 zanlıdan biri tutuklandı. 

Edinilen bilgiye göre, 9 Temmuz günü Nusret E. isimli vatandaşın yanına yaklaşan 07 CRA 36 plakalı otomobilin içerisinden bir kişi, bozuk Türkçe ile Samsun'un ne tarafta olduğunu sordu. Yolun tarifi sırasında, otomobildeki kişinin cebinden çıkardığı 10 YTL'lik banknotu göstererek bundan büyük para olup olmadığını sorduğu Nusret E, cebinden toplam 3 bin 250 YTL olan para destesini çıkardı.
Parayı görünce araçtan inen şahıs, bir arkadaşının para koleksiyonu yaptığını ve eski tarihli banknot aradığını belirterek, para destesine bakmak için aldı. Sözde numaralarına baktığı para destesini karıştırdıktan sonra geri iade eden şahıs, arkadaşının kullandığı araca binerek Fatsa istikametine hareket etti. Durumdan şüphelenerek parasını sayan Nusret E, 100 YTL'lik banknotlardan 10 tanesinin eksik olduğunu fark ederek Ünye İlçe Emniyet Müdürlüğü Polis Merkezi'ne müracaatta bulundu. 

Başlatılan soruşturmada bahse konu araç aynı gün Ordu'da emniyet güçlerince bulunurken, araç içerisinde isimlerinin Mohammad Toofanland (37) ve Jafar Aghanei Ghazani (27) olduğu öğrenilen İran uyruklu 2 şahıs da gözaltına alındı. 

Getirildikleri Ünye Polis Merkezi'nde ifade veren zanlılar adliyeye çıkarılarak Cumhuriyet Savcılığı'nda ifadeleri alındıktan sonra mahkemeye sevk edildi. İran'dan gelerek Antalya'dan kiraladıkları öğrenilen araçla geldikleri ilçede tırnakçılık suretiyle hırsızlık yaptıkları ileri sürülen zanlılardan, aracı kullanan ve olayda araçtan inmediği belirlenen ayrıca alınan ifadesinde bu olaydan habersiz olduğunu, arkadaşının sadece adres sorduğunu sandığını söylediği öğrenilen Jafar Aghanei Ghazani, sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. Mohammad Toofanland ise tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Nusret E.'nin bin YTL'si de kendisine iade edildi.
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2006 Cuma 17:01:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?