3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Irmakta ölüme para cezası

IRMAKTA ÖLÜME PARA CEZASI

Ordu'da 19 Ekim 2009 tarihinde Turnasuyu Irmağı'nda boğulan amca çocukları Yasin Kırca ve Alptekin Kırca'nın ölümünden sorumlu olduğu gerekçesi ile inşaat firması yetkilisine 3 yıl hapis cezası verildi. Ceza, daha sonra 21 bin 900 lira para cezasına çevrildi.

19 Ekim 2009 tarihinde Saraycık Merkez İlköğretim Okulu 2. sınıfta okuyan 9 yaşındaki Yasin Kırca ve Alptekin Kırca'nın okul çıkışı yüzmek amacıyla girdikleri ırmakta boğularak hayatlarını kaybetmesi üzerine ailelerin, ırmaktan kum çakıl alımı yapan firma aleyhine Ordu Ağır Ceza Mahkemesi'ne açtığı dava sonuçlandı. Davada aileler ırmaktan kum çakıl alan firmanın yasal olan seviyeden daha fazla kum aldığını iddia ederek, olayda ihmali olduğu gerekçesi ile firma yetkilisi, Özel İdare Genel Sekreterliği ve

Saraycık Belediyesi hakkında şikayetçi oldu. Ordu Ağır Ceza Mahkemesi, firmanın ölümlerde suçlu olduğuna karar vererek, firma yetkilisi E.Ç.'nin "taksirle ölüme neden olmak" suçundan TCK'nın 85/2. maddesi gereğince 3 yıl hapse çarptırılmasına karar verdi. Mahkeme, verilen cezayı daha sonra günlüğü 20 liradan 21 bin 900 lira para cezasına çevirdi. Yargılama gideri olan 2 bin 828 liranın da sanık E.Ç. tarafından ödenmesi kararlaştırıldı.

VALİLİĞİN KARARI BEKLENİYOR

Alptekin ve Yasin Kırca'nın suda boğularak ölümünde kusurlu olduğu iddia edilen Saraycık Belediyesi ile İl Özel İdaresi sorumlularının adalet önüne çıkartılması için ise Ordu Valiliği'nin kararı bekleniyor. Ordu Valiliği, konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı'ndan ön inceleme yapmak için mülkiye müfettişi talep etmiş, yapılan ön inceleme sonrası mülkiye müfettişi tarafından soruşturma başlatılmıştı. Bakanlıktan gelecek müfettiş raporu sonrası Ordu Valiliği'nin, Saraycık Belediyesi ile İl Özel İdaresi sorumluları hakkında soruşturma açılıp açılmaması için karar alması bekleniyor.

IRMAKTA ÖLÜME PARA CEZASI
IRMAKTA ÖLÜME PARA CEZASI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2010 Perşembe 16:23:02
Güncelleme :16 Eylül 2010 Perşembe 17:00:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?