3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

İşitme engellilere seramik dersi

İŞİTME ENGELLİLERE SERAMİK DERSİ

Kültür Bakanlığı Devlet Sanatçısı seramik ustası Mehmet Yıldırım, Ordu Üniversitesi'nin (ODÜ) davetlisi olarak Ordu'ya geldi.

ODÜ Meslek Yüksek Okulu El Sanatları Kulübü'nün davetlisi olarak Ordu'ya gelen, Mehmet Yıldırım, okulun konferans salonunda seramik çamurunun çark üzerinde semahını uygulamalı olarak göstererek birçok ürün ortaya çıkardı. Daha sonra Mimar Oktay Uğurel İlköğretim Okulu'na da bir ziyaret gerçekleştiren Yıldırım, işitme engelli öğrencilerin yaptığı ürünlerden oluşan çalışmaları yerinde gördü. Öğrencilere seramik sanatında başarılarını ileri götürecek birtakım tavsiyelerde bulunan Yıldırım, işitme engelli

öğrencilere çamur semahını uygulamalı olarak gösterdi. Konuyla ilgili bilgi veren okul müdürü Hamdi Özcan, uzun süredir okulda seramik sanatıyla ilgili çalışma yaptıklarını söyledi. Özcan, "Ordu Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu El Sanatları Kulübü ile okulumuz arasında özellikle seramik sanatıyla ilgili ortak proje yaparak ilimizde bol miktarda bulunan kil toprağını değerlendirmek istiyoruz. Bu şekilde ilimizin el sanatları kültürünün tanıtımına yardımcı olacağız" diye konuştu.

İŞİTME ENGELLİLERE SERAMİK DERSİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2010 Çarşamba 13:11:01
Güncelleme :7 Nisan 2010 Çarşamba 13:27:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?