3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

İŞKUR'dan iş garantili kurslar

İŞKUR'DAN İŞ GARANTİLİ KURSLAR

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Ordu İl Müdürlüğü tarafından açılan istihdam garantili kurslarda başarılı olan 154 işsiz iş sahibi oldu.

İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından yapılan İşgücü Piyasası Araştırma sonuçları ile kurul kararları sonucu açılan kurslar yüz güldürüyor. İstihdam garantili kursları başarı ile bitiren kursiyerler kısa sürede iş sahibi oluyorlar. Bu amaçla, temininde güçlük çekilen meslekleri tespit eden İŞKUR İl Müdürlüğü ihtiyaç duyulan eleman sayısını da göz önünde bulundurarak yeterli sayıda kurs açıyor.

Hem erkek hem kadınların katılabildiği kurslarda ayrıca kursiyerlere günlük ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla harçlık da veriliyor. Bu kapsamda en çok ihtiyaç duyulan dikiş makinesi operatörlüğü, tekstil alanında kalite kontrolcü, tıbbi sekreter, cep telefonu tamircisi, muhasebe elemanı, hukuk sekreteri, aşçı, doğalgaz tesisatçısı, sigortacı, bilgisayar bakım ve onarımcısı, yönetici sekreteri ve peynir imal işçisi olmak üzere 12 farklı alanda kurs açıldı. Bu kursların içerisinde 12 ile en çok kurs dikişi makinesi operatörlüğü için açılırken kurslara 225'i kadın, 70'i erkek olmak üzere 295 kursiye katıldı. Kursu başarılı ile bitiren 78 kişi işe başladı. Yine en çok açılan tıbbi sekteterlik kursuna katılan toplam 98 kişiden kursu başarı ile bitiren 50 kişi çok bekledikleri işlere kavuştular. Tesktil alanında açılan kalite kontrol kurslarına hiç erkek katılmazken, doğalgaz tesisat kursuna ise hiçbir kadın başvuru yapmadı.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2010 Cumartesi 10:51:01
Güncelleme :20 Mart 2010 Cumartesi 13:50:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?