5
Mayıs
2024
Pazar
ORDU

JICA heyeti Torun'u ziyaret etti

Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) ve Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) tarafından bölgede uygulanan Doğu Karadeniz Bölgesi Kalkınma Projesi'ni (DOKAP) geliştirme çalışması kapsamında heyetlerin birbirlerini ziyaretleri devam ediyor.

JICA Yerel Temsilci Başyardımcısı Satoshi Umenaga ve Program Yöneticisi Ali Bekin, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun'u makamında ziyaret etti. 

JICA'nın çalışmaları hakkında Başyardımcı Umenaga ve Program Yöneticisi Bekin ile görüş alışverişinde bulunan Başkan Seyit Torun, belediye bünyesinde oluşturdukları 'Proje Ofisi' ile JICA arasındaki işbirliğiyle önemli projeleri hayata geçirmeyi hedeflediklerini belirtti. JICA Yerel Temsilci Başyardımcısı Satoshi Umenaga da, Japon halkı ve gelişmekte olan ülkeler arasında bir köprü kurarak doğrudan bilgi ve deneyimlerle uluslararası işbirliğinin geliştirilmesini hedeflediklerini ifade ederek, "JICA olarak belediyelere proje bazlı destek vermekteyiz. Bölgesel kalkınma için elimizden gelen desteği kullanmak istiyoruz. Bu doğrultuda Ordu Belediyesi bünyesinde Proje Ofisi'nin kurulması da bizi çok memnun etti" dedi. 

Ziyaret sonunda Belediye Başkanı Seyit Torun, Satoshi Umenaga'ya fındık figürlü tablo hediye ederken, yakasına da Atatürk rozeti taktı. Ziyarette Ordu Turizm Tanıtım ve İşletmecileri Derneği (ORTİD) Başkanı Ersin Erdoğan da hazır bulundu.
iha
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2006 Perşembe 10:30:56
Güncelleme :2 Kasım 2006 Perşembe 10:35:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?