3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Kadastro 60. yılında bitiyor

ORDU'DA KADASTRO 60. YILINDA BİTİYOR

Ordu'da 60 yıldır süren kadastro sorununun yüzde 95'i tamamlandığı bildirildi.

1951 yılında Ünye'nin Tekkiraz beldesi Gürecili köyünde başlayan köy kadastrosu ile 1956 yılında Ordu merkez ilçe Şahincili Mahallesi'nde başlatılan mahalle kadastro çalışmaları sonunda 60 yıldır bitmeyen çalışma son aşamalarına geldi. Personel ve donanım yetersizliği, olumsuz iklim ve coğrafi sebepler ile orman kadastrosundan kaynaklanan sorunlar sebebiyle 2002 yılına kadar sadece 200 köyün kadastrosunun bitirildiği Ordu'da, 2003 yılından sonra çalışmalar hızlandı. İl genelinde 7 Kadastro Müdürlüğü, 19 Tapu Sicil Müdürlüğü ve yaklaşık 200 personelle yoğun bir çalışma içine giren Ordu Kadastro Müdürlüğü, kadastrosunun yapılması gereken toplam 942 köy ve mahalleden yaklaşık 900 adedinin kadastrosunu tamamladı.

Ordu'daki kadastro çalışmalarının yüzde 95 oranında tamamlandığını söyleyen Ordu Kadastro Müdürü Namık Kemal Erzurum, halen 60'a yakın yerleşim biriminde kadastro çalışmalarının sürdürüldüğünü belirtti. Buraların kadastrosunun da 2010 yılı içerisinde tamamlanacağını, 2011 yılında ise kadastro geçmeyen yerleşim birimi kalmayacağını vurgulayan Erzurum, "Ayrıca, Genel Müdürlüğümüzce başlatılan kadastrosu eski olan yerleşim yerlerinde de kadastro yenileme çalışmaları başlatacağız. Kadastrosu eski olan yerlerde bazı itilaflar ve hukuki sorunlar yaşanmakta. Bunların ortadan kaldırılması için bir çalışma başlatacağız" dedi.

ORDU'DA KADASTRO 60. YILINDA BİTİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2010 Perşembe 11:43:00
Güncelleme :27 Mayıs 2010 Perşembe 11:47:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Delimustafaoğlu IP: 78.182.202.xxx Tarih : 27.05.2010 12:08:23

sayın kadastro müdürüm ve diğer yetkililer,

Öncelikle vermiş olduğunuz gayretli çalışma dolayısıyla hepinizi canı yürekten kutluyorum.Yalnız 3 - 5 ağaç yan yana oldu mu Orman sayılır saçmalığı nedir ? bunu birisi açıklayabilir mi acaba ? sırf bu sebepten fındıkbahçesinin içindeki yıllardır gözü gibi koruduğu pelit ve gürgen ağaçlarını kesen çok kişi var.  Dediğim gibi. Yıllardır  dededen toruna gözü gibi korunan ağaçları, sırf kadastro gelecek ormana yazacak, ondan sonra da birisi gidip orman idaresine ağaç ihtiyacım var diyip, benim koruduğum ve üstelik benim arazimdeki olan ağacı kesip götürecek diye kesenler var. Kesemeyenlerinkini de zaten ormana yazıyorlar. Nedir bu saçmalık ? Bakın bu millet ormanını devletten daha korur yeri geldi mi. ha içimizdeki irlandalıları saymıyorum. bazı kendini bilmezler yok mu. illaki var. Bırakın büyük ağaçları incecik fidanlara bile kıyanlar var. Ama ortada hala çok büyük eksik ve adaletsizlikler var.Saygılarımla. Gölköy' den Delümustafaoğlu