3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

KADEKON Ordu'da

KADEKON ORDU'DA

Karadeniz Dernekler Federasyonu (KADEKON) İzmir'de düzenlenecek Karadeniz Kurultayı'nın tanıtılması amacıyla Ordu'ya geldi.

Mayıs ayında İzmir'de düzenlenecek kurultayla ilgili davet ve bilgilendirme yapmak üzere Karadeniz illerini ziyaret eden KADEKON yetkilileri, Ordu Valisi Orhan Düzgün'ü makamında ziyaret etti. Ziyarete, KADEKON Genel Başkanı Hızır Murtezaoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Uçaravcı, Genel Sekreter Kadriye Atasoy, Genel Koordinatör Zerrin Tuncer'in yanı sıra federasyonu yetkilileri katıldı. Ordu Valisi Orhan Düzgün tarafından karşılanan KADEKON Genel Başkanı Hızır Murtezaoğlu, Ordu'ya geliş amaçlarıyla ilgili bilgi verdi. İzmir'de KADEKON'un organize ettiği geniş katılımlı bir Karadeniz Kurultayı gerçekleştireceklerini ifade eden Murtezaoğlu,"İzmir'de toplam 5 gün sürecek bir Karadeniz Kurultayı yapılacak. Bu kapsamda bir de sergi planladık. Bu çerçeve Karadeniz illerini gezerek illerin öne çıkan değerlerini batıya pazarlamak amacıyla kentin önde gelen isimleriyle bir araya geliyoruz. Her gün bir ili ziyaret ediyoruz" dedi.

Her gittikleri yerde büyük destek aldıklarını ve bunun da kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Murtezaoğlu, "Artık tüm bölgenin sahiplendiği bir proje oluyor. Kurultay kapsamında valiler, belediye başkanları ve ticaret odalarının önderliğinde, ekonomide göze alarak bir planlama yaptık. Kurultay sergi ile eş zamanlı olarak çalışmalar olacak. Kurultayda her kentin tepe yöneticileri kentteki yatırım fırsatlarını batı sermayesinde paylaşma fırsatı bulacaklar. Bu anlamda ziyaretlerimiz sürüyor. Her gittiğimiz yerden büyük destek alıyoruz. Buda bizi mutlu ederek daha fazla teşvik ediyor" diye konuştu.

Ordu Valisi Orhan Düzgün, KADEKON'un henüz çok yeni bir oluşum olduğunu, ancak başarılı olacağına inandığını söyledi. Ordu Valiliği olarak ellerinden gelen desteği vereceklerini ifade eden Vali Düzgün, "KADEKON bildiğim kadarıyla daha çok yeni bir federasyon. Siz 18 ili bir araya toplamışsınız. Bu önemli bir iş. Mayıs ayında İzmir'de düzenlenecek kurultaya katılmak isteriz. Buradaki değerlerimizin sergilenmesi bizim için büyük önem arz ediyor. Valilik olarak bu organizasyonun başarılı olması için elimizden gelen desteği vermek istiyoruz" diye şeklinde konuştu.

Konfederasyon üyeleri daha sonra Ordu Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret ederek iş adamlarıyla bir araya geldi. OTSO'da yapılan bilgilendirme toplantısına Belediye Başkanı Seyit Torun, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Yılmaz da katıldı.

KADEKON ORDU'DA
KADEKON ORDU'DA
İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2010 Cuma 15:44:03
Güncelleme :19 Şubat 2010 Cuma 15:54:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?